0
Evroliga

Danilo Andjusic Partizan - Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VEČITI PORAŽENI U 20. KOLU EVROLIGE: Evo kako se to odrazilo na tabelu – za sada su bez TOP 8!

Objavljeno: 20.01.23 u 21:27

Ima još vremena za ispravke.

Nakon košarkaša Partizana koji su u četvrtak poraženi na gostovanju Valensiji u 20. kolu Evrolige sa 89:81, sličnu sudbinu doživela je i Crvena zvezda. Ekipa Duška Ivanovića ispustila je veliku prednost i dozvolila Žalgirisu da se vrati u meč i trijumfuje sa 71:66.

Nakon ovih poraza, ni crveno-beli, ali ni crno-beli ne zauzimaju pozicije koje vode u plej-of. Zvezda je u nešto boljoj poziciji, pošto ima pobedu više, pa sa skorom 10/10, nalazi se na 10. mestu Evrolige.

Sa druge strane, izabranici Željka Obradovića imaju skor 9/11, što je dovoljno za 12. mesto u najelitnijem evropskom takmičenju. Isti skor kao i Partizan ima još Virtus, dok su ispod crno-belih bajern, Panatinaikos, Olimpija iz Milana, Asvel i Alba.

Ognjen Dobric Filip Petrusev Tristan Vukcevic Partizan – Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Što se tiče pozicija koje vode u plej-of, dobrim igrama u poslednje vreme, dočepala se ekipa Makabija koja je 8. Iznad njih slede Baskonija, Monako i Žalgiris, dok su prva četiri mesta rezervisana za Real Madrid, Fenerbahče, Barselonu i Olimpijakos.

Ipak, treba napomenuti da još uvek nisu završeni svi dueli 20. kola Evrolige.

Takođe, ono što Beograd željno iščekuje odigraće se 27. januara, a to je naravno novi večiti derbi u Evroligi. Crvena zvezda će sada dočekati Partizan od 19 časova.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter