4
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

RADE BOGDANOVIĆ BEZ USTRUČAVANJA: „Na Evropsko prvenstvo neće otići samo ko nema dinara u džepu – budući predsednik FSS će biti političar!“

Objavljeno: 20.01.23 u 15:12

Nema dlake na jeziku.

Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler, a danas u ulozi nekog ko komentariše i analizira dešavanja u srpskom fudbalu, ponovo je za TV Kurir pričao o raznim dešavanjima.

Izjava da Kulibali nema pojma koštala me je tridesetdvogodišnjeg prijateljstva. Čak nisam pozvan ni na 50. rođendan… Pojedinci iz Fudbalskog saveza Srbije koji su me uvek pozdravljali sada pored mene prolaze kao pored drveta. – otkrio je Rade.

Zanimljivo, za neuspeh na Mundijalu ne krivi igrače, već stručni štab.

Jako jedna dobra skupina momaka koja nije dobro vođena na Svetskom prvenstvu. Igrače ne krivim, taktika je bila pogrešna. Zar se ne sme to reći? To je greška selektora. Jako velikim delom je njegova zasluga bila za odlazak na Svetsko prvenstvo, ali na turniru je čitav stručni štab taktički podbacio. – jasan je Bogdanović.

Orlovi nisu izgledali uigrano, smatra nekadašnji fudbaler.

Nisu izgledali uigrano na Svetskom prvenstvu. Igrali smo tamo bez bekova i jedini smo nacionalni tim koji je igrao bez njih. Moramo u kvalifikacijama da izmislimo bekove. Na velikom takmičenju nemate mnogo utakmica, nema vađenja… Svaki kiks skupo košta. Imamo jako dobre fudbalere, imamo jezgro jako dobrih mladih fudbalera. – ističe Rade.

FOTO: Youtube/Screenshot

Šta bi on promenio?

Posle svake bitke generali su pametni… Ne bih voleo mnogo da pametujem. Protiv Kameruna, lično ja bih se vratio i zatvorio utakmicu. Centar ne bi prešao samo da dobijem utakmicu. – izjavio je nekadašnji fudbaler Atletiko Madrida.

Potom se osvrnuo i na predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Rekao sam da na Evropsko prvenstvo neće otići samo ko nema dinara na džepu. Nemoguće je da ne odete na EP. Prvo, grupa koja nam daje optimizam. Drugo, prvi ste u Ligi nacija, opet imate vađenje. To je kao da nećete u Evropu, a nemate pasoš. Odeš i izvadiš ga. Toliko je lako otići na Evropsko prvenstvo, pogotovo sad i mislim da ćemo mi da odemo na turnir. – rekao je Bogdanović.

Što se tiče budućeg predsednika FSS, smatra da će to biti neko iz politike.

Za budućeg predsednika… On će doći iz politike. Oni će da odluče. Nadam se da će imati državnu diplomu fakulteta. Da bude elokventan, školovan, pristojan… Da nam garantuje da za vreme i posle mandata neće bežati iz države. Mislim da će biti neko ko poznaje barem jednu reč engleskog jezika, što u prošlosti nije bio slučaj. Morao bi da dođe neko ko će da ujedini ovu razjedinjenu fudbalsku Srbiju. Ako ne dođe neko ko je kvalitetan, mislim da ni Sv. Vasilije Ostroški neće moći da nam pomogne. Fudbal u Srbiji je generalno mrtav. Ne možemo naš fudbal u Srbiji da posmatramo samo kroz reprezentaciju i momke koji igraju u jakim klubovima i imaju milione… Najveća nesreća srpskog fudbala je da smo na Mundijalu imali jednog igrača iz Super lige. – rekao je Rade.

FOTO: YouTube screenshot

Za kraj, smatra da je organizacija fudbala u Srbiji na primitivnom nivou.

Retko postoji jedna nacija koja tako voli fudbal, a doživljava takva razočaranja. Organizacija fudbala u Srbiji je na primitivnom nivou. Od raspada SFRJ imate Savez koji je sve samo ne nešto čime bi se bilo ko ponosio. – zaključio je Bogdanović.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

4
0

4 Komentara

  1. Hoće li neko skloniti ovog crnog gavrana iz svih medija.Bosančeros samo ke.. i ne gasi..Novi predsednik FSS će biti Nemanja Vidić.Pravi sportista i gospodin za razliku od ovog kvazi analitičara i propalog fudbalera.Pali za Bosniu mali..

    0
    4
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter