0
Evroliga

FOTO: BC Žalgiris/Twitter

(POLUVREME) ŽALGIRIS VODI, PROMENJIVA IGRA ZVEZDE: Nesuđeno pojačanje crveno-belih ne zna za promašaj!

Objavljeno: 20.01.23 u 19:43

Moraće bolje u nastavku.

Košarkaši Crvene zvezde MeridianBet od 19 časova igraju utakmicu 20. kola Evroliga protiv ekipe Žalgirisa u Kaunasu. Crveno-beli su nakon lošijeg starta utakmice, uspeli da se konsoliduju, pa je rezulta nakon prvih 20 minuta 38:30, u korist domaćeg tima.

Najefikasniji u domaćem timu je Ahile Polonara koji je postigao 10 poena, dok je Šmits dodao 8. Na drugoj strani, Petrušev je postigao 6 poena, a Kuzmić 5.

Loše su crveno-beli startovali ovaj meč, domaći su poveli sa 4:0 preko Brazdejkisa i Dimše, ali su ubrzo poentirali Dobrić i Kuzmić. Ipak, Žalgiris nošen dobrom atmosferom, pravi seriju i dolazi do 12:5.

Tome su najviše doprineli Dimša novom dvojkom i Šmits koji je pogodio trojku iz ćoška. Potom je samo jedno slobodno bacanje iskoristio Kuzmić, ali su se onda uključili Petrušev, koji je tek ušao u igru i Nedović za 12:9.

Nekoliko nesmotrenih napada Zvezde, koristi Žalgiris u najboljoj meri, pa nakon Šmitsa, bacanja je imao Lekavičius. Tada je rezultat bio 18:9, a Zvezda je do kraja uspela da smanji zaostatak, pa je prva četvrtina završena sa 20:14, nakon Nedovićevog pogotka u poslednjem momentu.

Drugu četvrtinu, Zvezda počinje jednako loše kao i prvu. Među nekoliko nepovezanih napada, Petrušev je zakucao za 22:16. Onda se razigrao Ahile Polonara, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, pa je svojom serijom od 8:0 odveo Žalgiris na 30:18, što je najubeljivija prednost do sada, zbog čega je Duško Ivanović morao da zatraži tajmaut.

Probudio se i Ben Bentil pa je nakon minuta pauze pogodio trojku, a onda je nakon ukradene lopte Vildoze, trojku ubacio i Džon Holand, za brz odlazak na 30:24. Deseti poen, ubacio je Polonara, koji nastavlja da pun obruč gostiju.

Nekoliko dobrih poteza Vildoze, donose Zvezdi poene u dva navrata, pa je rezultat na oko 3 i po minuta do kraja prvog poluvremena 32:28. U poslednjim minutima, nismo videli mnogo lepih akcija, promašeno je nekoliko otvorenih šuteva, pa je posle 20 minuta igre 38:30 u korist domaćeg tima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter