0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NEMANJA TOŠIĆ ZA HS: ‘Siniša je ikona srpskog fudbala! Fokusiran sam samo na Čukarički, a maštam o dresu Kopenhagena!’ (FOTO)

Objavljeno: 20.01.23 u 16:20

‘Volim stil igre Kostasa Manolasa, često uzvikujem njegovo ime kada postignem gol na treningu!’

                                                  (Od izveštača HotSporta iz Antalije)

Prva, od dve sedmice zimskih priprema ekspedicije Čukaričkog, uspešno je završena. Brđani ne gube vreme, već predano i vredno rade kako bi u prolećnom delu šampionata realizovali zamišljene ciljeve, koji su kao po običaju izrazito veliki. Nema razloga za drugačije razmišljanje, jer rezultati iz prethodnih godina belo-crnima daju za pravo da ‘kuju’ ambiciozne planove za budućnost.

Levi bek Brđana, Nemanja Tošić, jedan je od starosedelaca u dresu Čukaričkog. Korpulentni defanzivac predstavlja igrača kojem se veruje i očekuje se da bude jedan od nosilaca igre u defanzivnoj liniji u predstojećem prolećnom nadmetanju.

NT: Prošli smo prvi deo priprema u Antaliji i sve protiče u najboljem mogućem redu. Atmosfera je fantastična i to me raduje zaista. Jako sam zadovoljan radom, svaki član ekipe pruža svoj maksimum. Bio sam povređen na startu, vukao sam povredu iz Beograda pa nisam mogao da uđem sa 100 odsto snage u proces. Već posle prve utakmice u potpunosti sam se vratio u ritam i sada se osećam odlično. Uslovi u Antaliji su vrhunski – počeo je Tošić razgovor za redakciju HotSporta, čiji se predstavnik nalazi u Turskoj.

FOTO: FK Čukarički

Stručni kadar, ali i ljubitelji fudbala, aktuelno sezonu u Mozzart bet Superligi Srbije neretko nazivaju istorijskom. Mesta sa vrha tabele garantuju jesen u Evropi, a glavni konkurent Čukaričkom u borbi za treće mesto jeste ekipa TSC-a iz Bačke Topole, koja u ovom momentu ima četiri boda prednosti. 

NT: Ne treba da se opterećujemo time. Mi smo pokazali prethodnih sezona da smo sposobni za takva dela. Naše je da vredno i predano treniramo, a svaki trud i rad se isplate. Fokusirani smo isključivo na nas, ne osvrćemo se na protivnike. Idemo korak po korak u prvenstvu i ne mislimo o TSC-u koji je trenutno glavni konkurent za treće mesto

U društvo belo-crnih, stvar koja ne može da promakne posmatraču, jesu osmesi na licima fudbalera. Sloga i raspoloženje najbolje oslikuju međusobne odnose u ekipi.

NT: Cimer sam sa Markom Docićem, a kada je atmosfera u pitanju glavnu priču vode Nemanja Belić, Miladin Stevanović, pa čak i ja. Ne može se bez smeha, to daje dodatnu energiju. Jako je važno održavati dobru atmosferu i kada rezultati nisu najbolji. Mnogo nam nedostaje Darko Puškarić koji je povređen, ali Belka je prisutan i spreman da svakog oraspoloži.

FOTO: FK Čukarički

Nakon dva uzastopna poraza (od Legije i Karabaga) u Antaliji, iako ne tako zaslužena, Čukarički u nedelju igra treći prijateljski susret na priprema. Protivnik je Maribor, čije boje brani legendarni ofanzivac reprezentacije Slovenije, Josip Iličić.

NT :Voleo bih da odmerim snage sa Josipom Iličićem na terenu. Zadovoljan sam odnosom koji smo imali na prethodnoj utakmici. Izostala je samo realizacija, ali čvrsto sam uveren da već u nedelju nećemo žaliti za propuštenim prilikama.

Svetskom, a pogotovo srpskom fudbalu, u ovom momentu nedostaju kvalitetni bekovi. Ponuda je sve slabija, a potražnja se neprekidno kreće uzlaznom linijom na grafikonu.

NT: To je motiv više! Tera me da svakim danom radim sve bolje. Siguran sam da ću u jednom momentu dostići taj vrhunski nivo.i da će mi to otvoriti širok spektar mogućnosti.Nikada nisam imao uzora na mojoj poziciji, ali često uzvikujem ime jednog igrača u šali na treningu. Imam iskustvo i na štoperskoj poziciji, a izuzetno mi se sviđa stil igre Kostasa Manolasa. Kada postignem pogodak, ili napravim dobar potez poput svih fudbalskih fanatika uzviknem ‘Manooolas’.

Tošića odlikuju vrlo specifične karakteristike za njegovu ulogu na terenu. Za razliku od većine bekova krase ga visina, snaga i sjajan skok. Defanzivac se trudi da iskoristi svoj potencijal u potpunosti, a majstorijama iz slobodnih udaraca ‘naterao’ je domaću publiku da ga porede sa velikanima poput Roberta Karlosa i Siniše Mihajlovića.

NT: Siniša je ikona srpskog fudbala. Gledao sam od svakog da pokupim najbolje, ali takav majstor poput Mihajlovića se retko viđa.

FOTO: FK Čukarički

Mladi igrači obično sanjaju o najpopularnijim klubovima na planeti, ali Nemanjina priča je drugačija. Još davno se ‘zaljubio’ u najveći danski klub – Kopenhagen. Fokusiran je samo na Čukarički, ali u slobodno vreme dozvoli sebi da mašta o ostvarenju velike želje. Tako je pre samo nekoliko sati nastala anegdota vezana za Tošićev razgovor sa Vladimirom Matijaševićem.

NT: Voleo bih da se oprobam u nekoj od TOP 5 liga. Ako biram klub iz inostranstva, to je sigurno Kopenhagen. Oduvek sam pričao da bi voleo da igram za njih. Baš sam se juče našalio sa direktorom Matiješevićem na taj račun. Video sam da je Kopenhagen prodao levog beka i poslao sam direktoru poruku da me preporuči danskom velikanu. Gledao sam taj klub u evropskim mečevima, a pričao sam sa Urošem Matićem o gradu i uslovima. Čuo sam sve najbolje i voleo bih da se nekada oprobam u tom takmičenju, ali moje misli su trenutno usmerene samo na Čukarički. Pod ugovorom sa sa klubom i konstantno sam fokusiran na rad i uspeh sa belo-crnima.

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter