0
Evroliga

Head Coach of Zalgiris Kaunas during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas at Stark Arena on October 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TRENER ŽALGIRISA POZIVA NA SPUŠTANJE TENZIJE: „Ne bih voleo da vidim provokacije za Srbe i zastave NATO!“

Objavljeno: 19.01.23 u 15:17

Lep gest.

Košarkaši Crvene zvezde Meridian Bet gostuju sutra od 19 časova ekipi Žalgirisa u 20. kolu Evrolige.

Kao što je poznato, na prethodnom meču u Kaunasu došlo je do incidenata i provokacija gde su navijači litvanskog kluba sa NATO zastavama provocirali srpske navijače.

Trener Žalgirisa, Kazis Maksvitis, poziva na spuštanje tenzija.

Ne bih voleo provokacije, košarka treba da bude na prvom mestu. Ukrajinu možemo da podržavamo i pre i posle meča. Ne bih voleo da vidim provokaciju protiv Srba, kao što je to bio slučaj prošlog puta kada su izvučene NATO zastave. Ja sam za lepu košarku. Voleo bih da su košarka i Zalgiris na prvom mestu. Podržavam Ukrajinu, ali bih više voleo to da uradim pre i posle meča. – istakao je Maksvitis.

Head Coach of Zalgiris Kaunas during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas at Stark Arena on October 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ističe i da ih očekuje ih težak meč protiv teškog protivnika.

Igramo važan meč protiv direktnog konkurenta na tabeli. Protivnik nam je sličan po stilu igre, imaju dosta domaćih igrača koji igraju prilično agresivno. Naravno, imaju i kvalitetne strance – čeka nas težak meč. Nadam se pozitivnom ishodu ovog petka. – rekao je trener Žalgirisa.

Dotakao se odluke Evrolige da zabrani registraciju novih igrača Crvenoj zvezdi, gde najviše ispašta Fakundo Kampaco.

To je odluka Evrolige. Sa stanovišta trenera i igrača, bio sam u toj poziciji kada vam bivši klub ne isplati zarađen novac. Smatram da finansijski poslovi treba da budu organizovaniji i transparentni. – jasan je litvanski trener.

Head coach Kazys Maksvytis (C) Keenan Evans (L) and Tomas Dimsa during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Zalgiris Kaunas at Aleksandar Nikolic Hall on December 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Žalgiris je nedavno pojačao Akile Polonara. Italijanski košarkaš je bio na pragu Zvezde, što je potvrdio i Maksvitis.

Ima istine u tome, posebno jer ga je Ivanović trenirao u Baskoniji, kada je igrao zaista dobro. Mislim da je Akile birao između njih i nas, te da nam je Crvena zvezda bila jedan od glavnih konkurenata da ga dovedemo. – zaključio je Maksvitis.

NAJNOVIJE VESTI IZ EVROLIGE:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter