0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MIROTIĆ VIŠE NEĆE IGRATI ZA REPREZENTACIJU: Predsedniku Košarkaškog saveza Španije najavio povlačenje!

Objavljeno: 19.01.23 u 14:45

Želi da se posveti klupskim obavezama.

Košarkaš Barselone, Nikola Mirotić, odlučio je da okonča reprezentativnu karijeru. Igrao je Nikola za selekciju Španije na dva velika takmičenja i osvojio dve medalje.

Zlato na Evrobasketu 2015. godine i bronzu na Olimpijskim igrama u Riju, godinu dana kasnije.

U godinama sam, pogotovo posle povrede i svega, u kojima ne vidim sebe da se vraćam u nacionalni tim. Fokusiran sam na to da dajem sve od sebe za klub, a preko leta imam mnogo ličnih i porodičnih obaveza. – rekao je Mirotić španskim medijima.

Odluka je doneta već i prethodnog leta. Kao što je poznato, Mirotić je rođen u Crnoj Gori, te bi zauzeo jedino mesto naturalizovanog igrača, međutim, pred početak Evrobasketa, to mesto je dodeljeno Lorencu Braunu.

Iza svega stoji razgovor Mirotića i predsednika Košarkaškog saveza Španije, Horhea Garbahose.

Razgovarao sam sa Horheom Garbahosom pre nego što je Lorenco Braun stekao uslov (kao naturalizovani igrač), pitao me je da li ću se vratiti ili ne. Hteo je da potvrdi da se neću vratiti i zato su otišli po drugog igrača. – istakao je Mirotić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter