2
Evroliga

Hassan Martin KK Crvena Zvezda Media Day at Hall Aleksandar Nikolic on September 26, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LITVANCI TRAŽE KAZNU ZA MARTINA: Amerikanac obrisao tvit!

Objavljeno: 19.01.23 u 11:37

Potpuno bezazlena reakcija mogla bi skupo da košta Amerikanca

Hasan Martin je reagovao na jedan „Tvit“  litvanskog novinara u kome ovaj kampanju „FreeFacu“ naziva blamantnom, tako što mu je poslao reči „STFU“, što znači „Shut the fu*k up“ i video muškarca koji pesnicom udara kameru.

Ovu poruku Litvanci su protumačili kao pretnju, zbog čega je redakcija portala „Basketnews.com„, za koju radi Visniauskas, zatražila da Evroliga kazni košarkaša crveno-belih.

Hasan je u međuvremenu uklonio sporni „tvit“, ali je, naravno, on odmah sačuvan i postoji kao dokaz koji ovaj litvanski portal sada daje na uvid javnosti i Evroligi.

Jonas Miklovas, urednik ovog sajta, stao je u odbranu svog radnika.

– Neću reći ništa novo ako kažem da su pretnje na internetu stvar koja se dešava na dnevnom nivou. Postala su rutinska stvar. Igrače vređaju posle loših utakmica, sudije posle lošeg suđenja, trenere ako su u nizu poraza, novinare zbog spornih članaka i tako dalje. Radeći kao onlajn novinar još od 2005. godine naučio sam da takve stvari ignorišem, ili makar da pokušam da ih ignorišem – piše Miklovas i dodaje

Razumem da nezadovoljni navijači iskazuju svoje frustracije bez mnogo razmišljanja. Takođe znam da anonimnost koju pruža internet može doneti najgore reči. Dozvoljava vam da kažete stvari koje ne biste rekli nikad u realnom životu jer znate da nećete trpeti posledice. Kao novinar, znate da možete da blokirte takve poruke jer jednostavno ne možete da ih kontrolišete. Ali nikad ne očekujete da igrač krene na vas kao neki siledžija. Posebno ako se nikad niste poneli neprofesionalno i nepristojno. To se desilo kada je Hasan Martin, igrač Crvene zvezde, odlučio da je dobra ideja da okači nasilan GIF kao odgovor na poruku Ritisa Visniauskasa – zaključio je Jonas.

Na kraju, urednik portala „BasketNews“ poziva Evroligu i zahteva kaznu za Martina.

Zbog toga otvoreno pozivam Evroligu i uniju evroligaških igrača da povedu istragu povodom Martinove poruke. I Ritis Visniauskas i Hasan Martin su deo evroligaške porodice, koja, kako se nadam, zastupa vrednosti kao što su toleranciju i uzajamno poštovanje. Promocija nasilja je nešto protiv čega bismo svi trebalo da se borimo.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter