0
Košarka

FOTO: Denver Nuggets @nuggets/ Twitter screenshot

JOKIĆ JE SA DRUGE PLANETE! NIKOLA NASTAVLJA DA PIŠE ISTORIJU: Denver pobedom nad Portlandom čuva prvo mesto! (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.23 u 09:10

Tripl-dabl učinak srpskog asa više nije nikakvo iznenađenje!

U noći između utorka i srede najzanimljiviji meč u okviru NBA lige odigran je između Denvera i Portlanda. Nagetsi, koji igraju u neverovatnoj formi predvođeni neverovatnim Nikolom Jokićem, savladali su rivala pred 18 258 navijača. Ekipa iz Kolorada je slavila sa 122:113 (34:31, 39:36, 28:22, 21:24)  i tako obezbedila da i narednu rundu čeka sa liderske pozicije na tabeli.

Pokušali su gosti da naprave iznenađenje i prekinu seriju pobeda ekipe Majka Melouna, ali to im nije pošlo za rukom. Sedmi uzastopni trijumf upisan je najviše zahvaljujući novom tripl-dabl učinku aktuelnog MVP NBA lige.

Jokić je meč završio sa učinkom od 36 postignutih poena, 12 skokova i 10 uspešnih dodavanja. Još jednom je srpski reprezentativac ispisao istorije najkvalitetnije košarkaške lige na planeti. Tek četvrti put od kada se igra prestižno takmičenje viđen je tripl-dabl sa 30+ poena i 90+ procenta iz igre. Nikola je šutirao nestvarnih 13/14.

Srbinu se na sjajan način pomogli Porter sa 23 i Džamal Marej sa 17 ubačenih poena.

Jedini raspoloženi za igru u redovima gostujućeg sastava bio je Lilard, koji je meč završio sa 44 poena, tri uhvaćene lopte i osam asistencija.


Standings provided by Sofascore

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter