1
AdmiralBet ABA Liga

KK Crvena Zvezda during the 2022/2023 Aba Press Conference and Practice session at Aleksandar Nikolic Hall on January 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČOVIĆ VEOMA OŠTRO: „Ispada da je Zvezda za sve kriva u Evroligi – Zoran Savić predlagao Valensiji da ulože žalbu da Zvezdi oduzmu bodove!“ (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.23 u 17:20

Oštra konferencija!

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde Meridian Bet, opširno je govorio na konferenciji za medije, a u centru njegove pažnje bili su kao što je i očekivano, Maršal Glikman, ali i Zoran Savić, generalnog menadžera Partizana Mozzart Bet.

Hteo sam da se obratim da se prestane sa ovom harangom na račun Crvene zvezde, ispada da je za sve loše u Evroligi kriva Zvezda. Neprofesionalno je sa vaše strane da iznosite ovakve stvari, očigledno pojedini mediji žive od toga da napadaju i šire mržnju, kao što radi Sos kanal. To su stvari koje su nedopustive da se šire takve laži, počevši od ugovora, mi smo jedini koji su objavili svoje budžete. Davani su tabelarno dva puta okviri i rangovi igrača, stručnog štaba, to niko nije uradio. Ta priča naše tabele, onakve ili onakve, pa dajte vi te tabele, samo neka ih daju. Neverovatno je da ti napadi idu samo prema Zvezdi. Da se vi zapitate kakav je raspored urednika i moderatora koji puštaju one idiotske komentare. Ako neko hoće da nas pobedi, neka nas pobedi na terenu. – započeo je Čović.

KK Crvena Zvezda during the 2022/2023 Aba Press Conference and Practice session at Aleksandar Nikolic Hall on January 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potom se osvrnuo i na dešavanja oko dugovanja.

Mi smo dali prvu izjavu Evroligi, to su kvartalne izjave o isplati plata, da li imate neke obaveze, to uključuje i poreze i sve takse. Mi smo jula rekli da ne dugujemo ništa i da ćemo do kraja jula izvršiti sve, takva smo obećanja imali, suvišno je da me pitate od koga. Opet smo 15. 09. rekli da ne dugujemo ništa, jer smo pomerili neke obaveze, takva su vremena. 22. 09. se pojavio Holins, mi smo 17.10. potpuno isplatili Voltersa i Holinsa, ostali smo dužni Dejanu Radonjiću, sa izjavama da ćemo platiti to do kraja godine, sa njim nismo imali sporazum, ostalo je da se isplati 245.000, danas je isplaćena rata od 25.000 evra po sporazumu, nemamo problem da pričamo javno o tome. Sve vreme se vodila kampanja protiv nas, to su proverene informacije, to je radio Zoran Savić, zvao je Nahbara u ELPU, za Malog Topića je zvao odmah, kako je bio skinut na utakmici Zvezda – Valensija, onda je zvao ABA ligu, Miliju Vojinovića, pa se čak i Dragan Bokan interesovao za sve to. Čemu ta kampanja protiv Zvezde, šta to radimo osim što smo prvi unazad, što imamo sistem. Pa 99 odsto klubova duguje pare. Mi u ovom trenutku ne dugujemo ništa, mislim da smo jedini klub u Evropi. Što se tiče ovih deklaracija, verovatno je i Partizan. Znate kada je bilo tužakanje u Srbiji. Nemojte da se čudite kada mu skandiraju navijači „vrati konju glavu“. Oni su po 22.02. dugovali preko četiri miliona evra. – oštar je bio predsednik crveno-belih.

Zatim je pričao i o čuvenoj amnestiji koju spominje Maršal Glikman.

Zvezda se obratila javno, tražeći amnestiju, iako to nije ono što on priča u intervjuima. Mi se zvanično kao klub obraćamo, želimo zvaničan odogovor. CAS nije prihvatio našu odluku da se privremeno zaustavi privremena zabrana, nama je zabrana od 1. decembra, tri meseca je, a ne dva. Ima li prostora da krajem januara bude ukinuta ta kazna? Mi smo sve izmirili. Ovde je priča da se pravi kampanja kako je loša Zvezda, kako bi oni mogli da daju nekom drugom, iako pričaju da nisu platili, i oni i Valensija. Danas je Evroliga uplatila 120.000 evra. – jasan je bio Čović.

KK Crvena Zvezda during the 2022/2023 Aba Press Conference and Practice session at Aleksandar Nikolic Hall on January 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potom je ponovo izjavio da je Zoran Savić zvao Valensiju i Baskoniju povodom slučaja Kampaca.

Da Zoran Savić zove Valensiju, Baskoniju, da zove Nahbara zbog saopštenja oko Kampaca. Da predlažu Valensiji da se ulaže žalba da nam uzimaju bodove. Mi poštujemo standarde Evrolige, funkcionišemo na taj način, nemamo nijedan podatak da prikrijemo. Ranije smo imali problem sa MCC i Evroligom, to nije bila tajna, imali smo problem sa izmirenjem obaveza prema Dejanu Radonjiću, nekako se preklopilo. Kao što i Glikman kaže da su menadžeri krivi što su ga doveli „tamo“ i on kao Glikman nije „onaj“. Mi nismo tamo, mi smo Crvena zvezda, imamo svoju istoriju, dolazimo sa prostora gde je košarka napravila velike doprinose. Mi smo to objavljivali, košarke nema ako nemate pomoć od države, ona nije komercijalni sport. Koliko znam, te pare koje su dali Zvezdi i Partizanu, su mnogo manje od samo jednog fudbalskog stadiona. – istakao je prvi čovek crveno-belih.

Otkrio je i da se nije upoznao sa Maršalom Glikmanom.

Zvezda je imala prosek po sezoni od države 2,5 miliona evra, prosečno po sezoni od sezone 2011/12. Znači da država prosečno učestvuje sa 37 odsto kod za vreme kada smo osvojili 20 trofeja. Mi nemamo devet stranih igrača, ove godine smo se bazirali na nečemu da imamo što više domaćih igrača, sada da vidimo kada dođu prozori koga će da jure, gde je naš Košarkaški savez, gde su selektori da nešto kažu, ne nego opet u Maršalovom intervjuu, ja nisam imao prilike da se vidim sa njim, iako smo imali zakazani sastanak sa Bodirogom. – zaključio je Nebojša Čović.

Kompletnu konferenciju možete pogledati na linku ispod.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

8
5

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter