21
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

ZVEZDA GRADI NOVI STADION: Igraće u Zaječaru, Leskovcu ili Loznici – ne ispalti se renovirati Marakanu!

Objavljeno: 17.01.23 u 13:57

Imaće gde da se privremeno presele.

Već duže vreme, čelni ljudi Crvene zvezde imaju ideju da sagrade novi stadion, nakon procene da bi renoviranje sadašnje „Marakane“ bilo skuplje od novog objekta. Naime, prema saznanjima Sportala, postoji nekoliko opcija što se tiče same lokacije, a sve će biti jasnije nakon što se oglase iz kluba.

O tome je sinoć govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da bi crveno-beli mogli da igraju u Zaječaru, Leskovcu ili Loznici, na tri nova stadiona, dok se njihov novi ne sagradi.

– Mi ćemo u aprilu da otvorimo tri lepotice od stadiona, u Zaječaru, Leskovcu i Loznici. Verujem da, kada krene Marakana da se radi, da će Zvezda da igra na jednom ili dva od ta stadiona, zavisi od toga da li će da odluče da privuku publiku iz Republike Srpske ili najjaču svoju bazu na jugu Srbije – istakao je predsednik Srbije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Početkom avgusta protekle godine o novom stadionu govorio je i generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić.

Nije to tako jednostavno. Treba da se menja plan detalje regulacije, projekti, drugi planovi. Ne bih zeleo da govorim o rokovima ali moramo da pripremimo tu dokumentaciju, jer od toga se počinje, pa mozda i neko tek posle nas završi posao. Mi ovde nista nismo našli po pitanju dokumentacije. Mnogo spornih vlasnika na zemljištu, pojedine tribine stadiona čak nisu bile legalizovane, tereni nisu bili legalizovani. Opšti je haos bio u pravnoj službi, ali smo uradili veliku stvar da pripremimo ideju i novi projekat. Prethodnica svega ovoga je da izgradimo trenažni kamp u blizini aerodroma, da obezbedimo nesmetan život klubu tamo dok se ovde gradi stadion. A verovatno će se graditi faza po faza i za to vreme bi se igrale utakmice – zaključio je Terzić.

70
78

21 Komentara

  1. Nemojte robovati tradiciji,jeftinije je,jednostavnije napraviti novi stadion,preuređenje starih stadiona skupo,ružno,s milion nedostataka.Bayern Minhen za primjer.Sretno.

    1
    1
    Odgovori
  2. Mislim da bi Zvezdi bilo dobro i u Loznici da igra dok se ne napravi Zvezdin stadion. U Loznici bi imali isto puno navijaca i iz Srpske.

    1
    0
    Odgovori
    • Ako se vec pravi novi stadion malo dalje od sadasnje marakane zasto ne igraju na ovoj marakani dok se drugi stadion gradi i kako da igraju ligu sampiona npr ili evropu u leskovcu itd i da ima licence ti stadionu primaju par hiljada navijaca ….

      12
      4
      Odgovori
      • Svi navedeni stadioni su u izgradnji po Evropskim standardima od donacije UEFE. Sva tri stadiona ce dobiti licence za Evropske utakmice i bice najmoderniki u Srbiji. Ako hoces mogu slike sa lica mesta da ti posaljem

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter