0
AdmiralBet ABA Liga

during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and MZT Skoplje at Stark Arena on January 16, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN JE SINOĆ OBORIO 2 REKORDA: Jedan je rekord lige, a drugi lično dostignuće crno-belih!

Objavljeno: 17.01.23 u 12:21

Bili su izuzetno dominantni.

Košarkaši Partizana sinoć su deklasirali ekipu MZT-a iz Skoplja rezultatom 120:67, a tom prilikom, oorili su i 2 rekorda. Prvi je klupski rekord po ukupnom broju poena u AdmiralBet ABA ligi, koji je do ove utakmice iznosio 117 poena, što je Partizan postavio pre 5 i po godina u duelu sa Igokeom.

Drugi rekord je rekord čitave lige, a radi se o procentu šuta iz igre. Partizan je šutirao neverovatnih 74.5% (41/55), a gledaocima je delovalo, da svaka lopta ulazi u koš.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Alen Smailagić sa 24 poena i 7 skokova. Pored njega, dvocifreni su još bili Avramović sa 18 koševa i 9 asistencija, zatim Madar sa 14 poena i Vukčević sa 13 poena i 7 skokova.

Imali smo izgubljene lopte, ali nema razloga da se traži nešto loše, to je sastavni deo košarke. Imate izgubljene lopte koje su posledica dobre odbrane protivnika i one koje su rezultat vaših grešaka i nemaju nikakvog smisla. To je u nekim trenucima bilo prisutno. Sve ostalo je bilo korektno. Ne treba se previše baviti ovom utakmicom jer to nema veze sa realnošću. Čekaju nas utakmice koje su jako važne – rekao je Obradović nakon pobede.

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter