0
ATP

FOTO: Twitter/AustralianOpen

NOVAKOVA MAKSIMALNA POBEDA NA STARTU AO: Španac pružio dostojan otpor u prva dva seta! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.23 u 14:41

Sigurna pobeda na startu Australijan opena.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na prvom Grend slemu Australijan openu, tako što je savladao Španca Roberta Karbaljesa Baenu sa 3:0 (6:3, 6:4,6:0). Većim delom meča, španski teniser je pružio dostojan otpor, a u drugom setu je malo i namučio Novaka, što je naš teniser prevazišao i stigao do trijumfa.

Novakov protivnik u drugom kolu Australijan opena, biće bolji iz duela Enzo Kuako (Francuska) – Ugo Delijen (Bolivija).

Počeo je Novak sigurno ovaj susret, gemom na svoj servis, dok je istom merom uzvratio Baena. Do prvog brejka, Đoković stiže u 6. gemu, a osvojio ga je sa nulom za 4:2. Nakon što je Srbin potvrdio brejk, Baena je uzvratio gemom na svoj servis, ali je Novak bio siguran za 6:3 i vođstvo.

Gledali smo nešto duži drugi set, kog je najavio i prvi gem, u kome je u jednom momentu bilo i 40:40. Pretio je Baena ozbiljno na Novakove servise, ali je Srbin uspeo da ih sačuva. U sedmom gemu drugog seta, Novak dolazi do brejka i vodi sa 4:3. Do kraja ovog seta, Novak je igrao sigurno, pa ga je i osvojio rezultatom 6:4.

Na startu trećeg seta, bilo je jasno da je Španac pao. Đoković stiže do jednog, a potom i do drugog brejka i već nakon 15-tak minuta igre vodi sa 4:0. Nije se tu srpski teniser zaustavio, već je napravio još jedan brejk za 5:0, a kasnije ga je i potvrdio za fantastičan kraj meča i dobijen treći set sa nulom.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter