0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

MANDARIĆ OTKRIO KAKO JE DOVEO PIKSIJA NA MARAKANU, PA PROGOVORIO O MILOŠEVIĆU: ‘Savo nije pokazao vaspitanje!’ (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.23 u 22:30

Kao i uvek, čuveni biznismen oduševio je sa zanimljivim anegdotama.

Legendarni sportski funkcioner i svetski poznati biznismen, Milan Mandarić, gostovao je kod Vladimira Stankovića u podkastu ‘Biznis priče’.

Mandarić se dotakao brojnih tema, ispričao mnoštvo anegdota, ali posebnu pažnju javnosti privukao je deo razgovora o dolasku Dragana Stojkovića Piksija u Crvenu zvezdu.

Cvele i ja smo bili prijatelji, bio je tu i Šakić. Bili smo jako dobri prijatelji. Ja sam njima obećao da ću da im pomognem. Rekli su mi: „Imamo jednog igrača, fantastičnog u Nišu. Traže 200.000, a mi nemamo 200.000.“ Rekli su da je fantazija od igrača i da će biti prodat za velike pare. Hteli su i da mi daju deo, ja sam rekao da ne treba i da ću da im pomognem – kazao je Mandarić i dodao:

– Došao sam iz Amerike, svratio u Beograd, Novi Sad. Rekao sam im da idem na more i kada se vratim, zvaću da mi se pošalju novci. Ja na moru, a mene Cvele zove svaki dan i kaže: „Milanče, niška pruga mora da proradi“. Ja im kažem da mi pošalju Pavlovića, mog velikog prijatelja da mu kažem gde da ide i uzme novce. Tako sam „zakopčao“ to sve i doveo Piksija. a Piksijem sam bio u velikom prijateljskom odnos. Dolazio je kod mene u Englesku često. On je imao velikog prijatelja koji je meni pomogao u Nici jer je bio trener Monaka, Arsen Venger. Meni je teško bilo u početku i Arsen mi je pomogao.

Mandarić je kao vlasnik Olimpije u Ljubljanu na funkciju šefa struke doveo Sava Miloševića.

– Nisam se baš mnogo usrećio sa njim, kao trenerom i čovekom. Nije imao klasu, nije imao poštovanja prema predsedniku i nikome. Ponašao se drugačije nego što sam očekivao, a bila su velika očekivanja. Nije baš bio ubedljiv, da je pobeđivao utakmice, gubilo se od zadnjeg u ligi, onda nerešenih rezultata. Meni je smetalo što nije imao vaspitanja da razgovara sa predsednikom. Ja ga zovem, on nema vremena da dođe. Kaže: „Šta ja ima da razgovaram sa predsednikom?“. Bio sam razočaran u njega. Ja sam ga držao, ovi, kada su došli su ga otpustili. Oni su imali svoga čoveka koji im je pomogao da dođu na vlast, tog Skendera, iz Osijeka. Oni su njega zaposlili. Dve nedelje je sedeo i čekao u hotelu i onda su Savu otpustili – poručio je poznati biznismen.

8
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter