3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KONAČNA ODLUKA ZA KAMPACA JE DONETA: Glikman nema ništa protiv Argentinca, sve je detaljno objasnio!

Objavljeno: 17.01.23 u 15:03

Ništa od žalbe.

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman, oglasio se povodom zabrane Crvenoj zvezdi MeridianBet da registruje nove igrače, čime Fakundo Kampaco neće moći da zaigra u najkvalitetnijem evropskom takmičenja do početka marta. Glikan je imao ovlašćenje da amnestira ovu odluku, ali je objasnio zbog čega to nije učinio.

To je veliki korak napred, što postoji udruženje igrača. Onda se pojavio okvirni sporazum. Jedno od najvećih pitanja za igrače, iz vrlo dobrog razloga, bilo je: ‘Moramo da budemo plaćeni, i treba da budemo plaćeni na vreme.’ Dakle, to je jedna od nekoliko tema koje se obrađuju u okvirnom sporazumu. Kao što znate, igrači nisu bili plaćeni na vreme. Imamo nezavisno telo koje se zove Komisija za kontrolu upravljanja koja je uradila duboke istrage. Ne želim da ulazim u detalje njihovog rada, ali mi nismo uključeni. Oni su nezavisni, oni su zaista nezavisni. Oni su grupa od tri advokata koji nemaju ‘prtljag’ i nemaju direktne veze sa košarkom – počeo je Glikman i dodao:

Facundo Campazzo during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and AS Monaco at Aleksandar Nikolic Hall on January 12, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Tako su došli do zaključka da klub ne izlazi sa nekim informacijama koje su bile neophodne. U međuvremenu su mogli da registruju igrače koje inače ne bi mogli da registruju, što im je potencijalno dalo konkurentsku prednost koju inače ne bi imali. Znate reč „amnestija“. Jedino ovlašćenje koja imam kao izvršni direktor je amnestija. Amnestija znači da činite da cela stvar nestane kao da se nikada nije ni dogodila. To je ono što to znači.

Potom je istakao da ova situacija nema nikakve veze lično sa Kampacom.

– Nije bilo pitanje ‘Može li Kampaco da igra ili ne.’ To nije imalo nikakve veze sa Kampacom. Moramo da održavamo integritet sistema, posebno u situaciji kada radimo upravo ono što je od nas tražila Komisija za kontrolu upravljanja. Tako da nisam osećao da je prikladno da izvršni direktor uđe i promeni nešto što se dešavalo već duže vreme.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Na samom kraju, Glikman je otkrio da mu je Fakundo Kampaco poslao mejl i da je direktno komunicirao sa njim, ali da nažalost nije mogao da mu pomogne.

– Poslao mi je veoma lep mejl. Bio je veoma ljubazan i veoma prijatan, a ja sam mu poslao prilično dugačak mejl sa objašnjenjem situacije. Lično se osećam veoma loše zbog Kampaca. Očigledno, svi bismo voleli da je na terenu. To nije pitanje. Direktno sam razgovarao sa njim. Mislim da smo uradili pravu stvar. Mislim da ne bi bilo prikladno da menjam nešto samo zato što bismo svi želeli da ovaj igrač igra. Mislim da je moj posao da branim interese svih igrača, kolektivno. I mislim da ako gospodin Kampaco ima pritužbu, trebalo bi da razgovara sa svojim – zaključio je Glikman.

34
46

3 Komentara

  1. A i gospodin je neko zvučno koš3arkaško ime nemogu da se setim de je gradio karijeru i očito je dao mišljenje struke

    1
    0
    Odgovori
    • Igra ABA ligu, taman da se uigra sa ekipom. Kaznjen je klub a nije igrac.Svi igraci trebaju da podrze ovu kaznu jer sutra svaki moze da ostane bez plate. Zvezdi ovo nije prvi put i nista nisu naucili do sada?! Budala se uci na svojim greskama.

      8
      2
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter