0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

RENDULIĆ OKUPIO EKIPU: Trener dobio veliko pojačanje u stručnom štabu, reč je o nekadašnjem napadaču Zvezde!

Objavljeno: 16.01.23 u 21:10

Mladi stručnjak jasno definisao ciljeve!

Omladinci Crvene zvezde su u sjajnom raspoloženju startovali pripreme na terenima iza juga Marakane, a strateg Zoran Rendulić je izneo očekivanja pred petomesečni rad koji sledi.

– Ciljevi ostaju isti, ali ne u potpunosti, jer uvek moramo da težimo ka još većim. Tokom jeseni smo imali duplo više utakmica nego što ćemo imati na proleće, samim tim biće više prostora za treninge i individualni rad. Posvetićemo se maksimalno svakoj utakmici, a tokom jeseni nas je pratio taj problem da je falilo vremena, uz veliki roster igrača. Svakako, u Zvezdi broj utakmica, protiv koga i kada igraš – nije bitno, već se zahtevaju rezultati, kao i afirmacija mladih fudbalera. Svesni smo toga i nadam se da ćemo u narednih pet meseci sve podići na još veći nivo – počeo je Rendulić.

Imali su vremena da odmore crveno-bele biseri, s obzirom na tronedeljnu pauzu, a Rendulić vidi da su se igrači uželeli fudbala.

– Vidi se da su svi došli „zategnuti“, spremni i orni za rad. Pored svih trenerskih zamisli i ideja, baziramo se i na atmosferu. Kada se radi onda je fokus apsolutno na treningu, ali želim da momci srećni dolaze i odlaze sa stadiona. To je preduslov kako stvari treba da funkcionišu u jednom timu, naročito u Crvenoj zvezdi. Dobro smo se upoznali u prethodnih šest meseci. Imamo vremena da se kroz pripreme još više uhodamo, implementiramo naše zamisli i ideje…

Prema rečima mladog stručnjaka, ciljevi su vrlo jasni.

– Idemo na titulu, a očekuje nas i završnica međunarodnog turnira u Španiji. Daćemo sve od sebe da dođemo u što dalju fazu takmičenja. Za sada smo prvi u grupi, što nas vodi u četvrtinu finala. Smatram da je takmičenje ozbiljan „izlog“ za naše igrače. Naročito smo zadovoljni evropskim utakmicama i rezultatima, ali izrazito stilom i načinom igre. Nisu bitna samo tri boda, nego kako smo se predstavili i postigli taj rezultat. U prvenstvu smo kaskali upravo zbog utakmica u Evropi i mnogo putovanja. Ne tražimo alibi. Imamo vremena da se spremimo, sve zavisi od nas. Igrači sada mnogo više shvataju timski i individualno kako se nosi Zvezdin grb.

Govorio je Zoran Rendulić o predstojećem pripremnom ciklusu koji očekuje Zvezdine talentovane fudbalere.

– U Beogradu ćemo trenirati do druge polovine februara. Krajem drugog meseca u godini odlazimo na pripreme u Italiju koje će trajati deset dana, a povratak je planiran za sam start drugog dela prvenstva. Do tada ćemo imati svake nedelje prijateljsku utakmicu, ali opet ne u tolikom broju kao što je slučaj bio na startu sezone. Akcenat ćemo staviti na individualni rad, kao i timski. Gledaćemo da ispravimo greške koje su događale u proteklih šest meseci. Svaka utakmica u ligi će biti finale. Ne stvaramo pritisak igračima, želimo da uživaju i budu zdravi.

Trio – Kosta Nedeljković, Aleksej Vukičević i Stefan Radujko, prekomandovan je u ekipu Grafičara.

– Njih trojica su prebačeni u Grafičar, uz to nekoliko igrača kuburi sa povredama i roviti su. Imamo i fudbalere koji su na probi i koji će u naredne dve nedelje imati priliku da se izbore za Zvezdin dres. Dosta toga će zavisiti i od seniorskog tima Grafičara, u smislu da li će neko biti vraćen, ali još uvek je rano da razmišljamo o tome. Računam na igrače koji su danas tu i apsolutno sam fokusiran na njih.

Pored promena u igračkom kadru, evidentne su promene i u stručnom štabu naših juniora.

FOTO: STARSPORT

– Izašli smo u susret našim saradnicima. Danilo Tešić, Nemanja Jokić i Srđan Ivović su preuzeli selekciju omladinaca Grafičara. Pred njima je novi izazov, sjajno iskustvo i prostor za napredak. Veoma mi je drago zbog njih što sami grade put, a vrata su im uvek otvorena. Svakodnevno ćemo biti u komunikaciji i pomagaćemo jedni drugima. Sa druge strane, našem stručnom štabu su priključeni bivši fudbaleri Crvene zvezde – Aleksandar Jevtić kao pomoćnik i Marko Trkulja kao trener golmana, uz Borisa Brkića, kondicionog trenera koji je tu bio i jesenas – zaključio je Rendulić.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter