0
ATP

BELGRADE, SERBIA - JUNE 13: Dusan Lajovic of Serbia returns the ball to Grigor Dimitrov of Bulgaria during the Adria Tour charity exhibition hosted by Novak Djokovic on June 13, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

LAJOVIĆ ELIMINISAN NA STARTU AUSTRALIJAN OPEN-a: Šapovalov je ipak prevelik zalogaj!

Objavljeno: 16.01.23 u 09:43

Srpski teniser nije uspeo da se plasira u drugo kolo u Melburnu

Dušan Lajović je poražen od Kanađanina, Denisa Šapovalova sa 3:1, po setovima 6:4/4:6/6:4/6:1 nakon 2 i po sata borbe.

Ključni momenat dogodio se sredinom trećeg seta, kada je Lajović imao brejk prednosti ali nije uspeo da ga sačuva. Od tog trenutka kreće strmoglav pad u igri našeg tenisera koji gubi 10 od poslednjih 12 gemova.

Dušan nije previše nezadovoljan porazom, s obzirom da je tek početak sezone.

Mislim da nije bilo mnogo vetra, uglavnom za ovaj teren je vezana priča da je najvetrovitiji. Danas je bilo, rekao bih, dobro vreme za igru, bila je dobra atmosfera, navijača, koji su navijali i za mene i za njega. Užitak je bio igrati meč. Nezgodan protivnik, bez obzira na to što je njegov rang oko 20, do skoro je bio oko Top 10. Kada igra dobro, teško je igrati protiv njega. Mislim da sam odigrao dobar meč, imao sam šanse u trećem setu. Jako je dobro kontrolisao ritern sa novim loptama. Mislim da sam napravio grešku što sam servirao na bekhend, gde se oseća komfornije. Tu je dobio samopouzdanje i od tog trenutka se podigao. Četvrti set nije bio merodavan. I ja sam pao više fizički nego psihički. Kvalitetan je meč bio, bez obzira što sam izgubio. Ne osećam se zabrinut jer je tek početak sezone – rekao je Lajović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Šapovalov će u drugom kolu igrati protiv Japanca, Taro Danijela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter