0
FIBA Liga šampiona

FOTO: FIBA

FIBA POKREĆE NOVO TAKMIČENJE: Gledaćemo i predstavnika iz ABA lige – žreb u februaru!

Objavljeno: 16.01.23 u 17:39

Dobra ideja krovne košarkaške organizacije.

Početkom 2023. godine objavljena je zvanična potvrda o osnivanju novog takmičenja koje će biti u okvirima FIBA. U pitanju je ogranak dosadašnje FIBA Lige šampioneOmladinska Liga šampiona, u kojoj će se takmičiti ekipe sa igračima starosti do 18 godina.

Prvo izdanje ovakvog takmičenja, okupiće 10 ekipa iz 8 različitih država i one će se takmičiti u ligaškom formatu. Doneta je odluka da u prvoj sezoni, domaćin takmičenja bude Tofaš, gde će se igrati utakmice u 2 dvorane u Bursi, dok će šampion biti poznat sredinom aprila, kada je planirano finale.

Ovo je novo i sveže takmičenje, projekat koji će zadovoljiti potrebe mnogih klubova. Ujedno je i logičan step u razvoju evropske košarke kada su mladi igrači u pitanju. Sigurno će im značiti da dostignu što veći nivo – rekao je Patrik Komninos direktor FIBA LŠ.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Regionalna AdmiralBet ABA liga imaće predstavnika u ovom takmičenju, a to će biti ekipa Igokee. Oni će se nadmetati sa sledećim timovima:

Bnei Herzlija (Izrael), Nimburk (Češka), Ostende (Belgija), Hapoel Jerusalim (Izrael), Tenerife (Španija), Ludvigsburg (Nemačka), Ritas (Litvanija), Mursija (Španija) i domaćin takmičenja Tofaš.

Žreb za ovu ligu, održaće se u februaru, a timovi će biti podeljeni u dve grupe od po 5. Tri dana igraće se mečevi grupne faze, a potom će po 2 najbolje ekipe iz svake grupe igrati polufinala, dok će se ostali boriti za plasman.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter