0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA SE POIGRALA U PODGORICI: Kampacu nedostajele dve ukradene lopte za tripl-dabl učinak! (VIDEO)

Objavljeno: 15.01.23 u 21:17

Ubedljiv trijumf crveno-belih!

Derbi 15. kola Admiral bet ABA lige protekao je u znaku samo jednog aktera – Crvene zvezde. Budućnost nije imala odgovor na fantastičnu igru Kampaca i družine sa Malog Kalemegdana koja se prošetala do novog trijumfa. Izabranici Duška Ivanovića nadigrali su rivala u svim segmentima igre i slavili sa ubedljivih 56:76.

Crveno-beli su bolje ušli u meč, prvenstveno zbog genijalniih asistencija Fakunda Kampaca i odlične realizacije Luke MitrovićaPodgoričani su odgovarali isključivo šutevima iz teških pozicija i do poena su dolazili sa linije za slobodna bacanja.

Čvrsta odbrana ekipe Duška Ivanovića naterala je domaće na veliki broj izgubljenih lopti već u uvodnim minutima meča. Pri rezultatu 13:4 Mitrović je već postao dvocifren, a lucidna dodavanja omalenog Argentinca prilično su izluđivala ekipu iz prestonice Crne Gore.

Posle pogođene trojke Kampaco se zasluženo preselio na klupu, a zamenio ga je sunarodnik Luka Vildoza. Miljenik navijača Crvene zvezde odmah je pogodio šut za tri poena i povisio rezultat na 19:9.

Pravo je čudo kako Zvezda iz izrazito tečne igre u ofanzivi nije stekla i ubedljivije vođstvo u prvom kvartalu. Dosta promašenih otvorenih šuteva i neralizovana slobodna bacanja Dalibora Ilića u finišu uvodnog perioda igre doslovno su spasili domaći sastav daleko većih problema (19:12).

Prišla je Budućnost -3, ali je Zvezda napadački post prekinula poenima Ognjena Dobrića uz faul. Reprezentativac Srbije je pogodio i dodatno bacanje. Šestu asistenciju Kampaca iskoristio je Dobrić pogođenom trojkom.

Kampaco je nastavio da dominira sa magičnim potezima. Provukao je loptu kroz noge protivniku i počastio Luku Mitrovića novim zakucavanjem.

Funkcionisala je i tranzicija Beograđana fantastično. Zvezda je u pet navrata poentirala iz kontranapada u kojima je kao po običaju najbrži bio Dobrić.

Zvezda je nastavila da muči protivnika i posle najduže pauze. Kampaco je već sredinom treće deonice došao do cifre od šest ukradenih lopti. Trojka Dobrića odvela je crveno-bele na +18.

Šest brzih poena Budućnosti bila su dovoljno jasan znak za Duška Ivanovića da zatraži tajm-aut i prekine seriju domaćih. Upravo je to iskusni stručnjak dobio lakim poenim Dobrića u tranziciji.

Nakon treće deonice na semaforu je pisalo 43:53 u korist srpskog šampiona.

Na rutinski način je Zvezda održavala prednost u odlučujućem periodu igre. Prišla je Budućnost na -7, a to je bio alarm za crveno-bele. Ponovo je Kampaco istrčao na teren i gosti su odlepili na +24.

Požrtvovanje crveno-belih je ponovo bilo na visokom nivou. Igrači su ispoštovali sve zahteve trenera Ivanovića, pa su čak i u momentima najubdljivijeg vođstvo neretko završavali na parketu u borbi za svaku loptu.

Timski duh i čvrsta odbrana kojom su zaključali sve prilaze košu dodatno su pomogli tečnoj igri u napadu. Zanimljo je da su gosti stigli do trijumfa, a da Nedović i Vildoza gotovo i nisu imali uticaj na igru.

Goste je do pobede predvodio Fakundo Kampaco sa 14 postignutih poena, 12 asistencija, osam ukradnih lopti i dva skoka. Poenterski najefikasniji bio je Luka Mitrović, koji je ubacio 21 poen. Ognjen Dobrić je dodao 14 poena, uz četiri uhvaćene lopte i dve asistencije.

Grin se istakao u redovima Budućnosti sa 14 ubačenih poena.

 

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter