0
Ostali sportovi

FOTO: Pixabay/Oscar Aznar

SUDIJE NAMEŠTALE UTAKMICE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Među osumnjičenima Hrvati i Makedonci!

Objavljeno: 15.01.23 u 16:28

Stigli su izveštaji.

Trenutno je u toku Svetsko prvenstvo u rukometu, a već na samom startu, pojavio se izveštaj koji bi mogao da izazove ogroman potres. Kako je objavio danski Tv2sport, psotoje indicije da su pojedine sudije nameštale određene mečeve, a među glavnim osumnjičenima nalaze se hrvatski arbitri Matija Gubica i Boris Milošević, odnosno makedonske sudije Gjorgi Načevski i Slave Nikolov.

Sve ovo pripremila je firma Sportradar, koja se inače bavi otkrivanjem nameštenih mečeva. Navodno se hrvatski tandem Gubica-Milošević sumnjiči za nameštanje 7 meleva u najjačim ligama Evrope.

Izveštaj je pripremljen još 2018. godine. Oni su primetili ukupno 26 sumnjivih mečeva odigranih između septembra 2016. i novembra 2017. godine, među njima su i mečevi reprezentacije. Sumnja se da su sudije u tim mečevima sudile za svoj inderes kako bi zaradili lični profit – piše u tekstu danskog portala.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Na sve ove sumnjive radnje, ukazale su kladionice, koje su zabeležile ogromne uplate.

Ukupno je osam tandema sudija bilo umešano na ovih 26 utakmica. ‘Sportradar’ je kontaktiran od strane nekoliko velikih kldioničarskoih kompanija, jer su bile uplaćene velike svote novca na nerešene rezultate na poluvremenu, kraju utakmice ili na manji broj golove. Na ovom spisku su i mečevi poznatih klubova poput Kila, Flensburga, Kjelcea, Vesprema…

Navodi se da ovi izveštaji nisu dokazi za nameštanje utakmica, ali bi trebali da pomognu EHF-u u pokretanju istrage i rasvetljavanju istine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter