0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

KERKEZ: ‘Ne volim da gubim, ali bilo je dosta dobrih stvari za ovu fazu priprema!’ (FOTO)

Objavljeno: 15.01.23 u 19:15

Čukarički je daleko bolju igru pružio u drugom delu meča!

Čukarički je poražen od izuzetno dobre ekipe Legije u prvom kontrolnom meču na pripremama u Antaliji – 2:3. Mnogo bolji su Brđani bili u drugom poluvremenu, u finišu je malo nedostajalo da stignu i do remija protiv trenutno drugoplasiranog tima poljskog šampionata. Ipak, skupo su ih koštale greške protiv daleko iskusnijeg tima, koji je posle 39 minuta imao tri gola prednosti. U finišu prvog poluvremena, najpre je Kovačević postigao pogodak, potom je isto učinio Ovusu u 81. iz jedanaesterca. Tri minuta ranije penal nije iskoristio Ivanović.

FOTO: FK Čukarički

Po završetku utakmice oglasio se trener Brđana, Dušan Kerkez.

– Podelili smo minutažu, a to nam je u ovom momentu bio cilj. Igrali smo protiv odlične ekipe Legije, ali u prvom poluvremenu uz previše respekta. To se videlo u duelima, u koje nismo ulazili “sto odsto”, zato smo lako i primali golove. Ipak, bilo je i dobrih stvari, to se posebno odnosi na reakciju u drugom poluvremenu. Nisam zadovoljan rezultatom, ne volim da gubim, bez obzira na ime protivnika. U ovom momentu je bilo dosta dobrih stvari – istakao je Dušan Kerkez, trener Čukaričkog.

Imali ste dva penala u duelu protiv Legije, prvi je Ivanović promašio, drugi je iskoristio Ovusu.

– Dešava se da veliki igrači promašuju penale, meni je bitno da žele da šutiraju. Biće i golova iz penala, kao što je već bilo u ovom meču.

Da li ste zadovoljni dosadašnjim delom priprema?

– Apsolutno. Igrači rade prilično profesionalno. Verujem u njih, ali i oni moraju više da veruju u sebe. Ova utakmica je pokazala da ne bi trebalo bilo koga da se boje. Moraju da poštuju prvo sebe, da prođemo tu barijeru, kad igramo protiv velikih klubova sa istorijom, da znamo da možemo ravnopravno da takmičimo sa njima. Svakako da je razlog mladost ekipe. Ipak, par mladih igrača je odigralo odlično – istakao je Kerkez.

Naredni prijateljski susret belo-crni će igrati u sredu protiv azerbejdžanskog Karabaga.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter