0
Ostali sportovi

during the 2023 IHF World Handball Championship between Serbia and Germany at Spodek on January 15, 2023 in Katowice, poland. (Photo by Starsport.rs ©)

BORBENA SRBIJA POKLEKLA PROTIV NEMAČKE: Orlovi ostavili srce na terenu, borili su se do poslednjeg momenta! (FOTO)

Objavljeno: 15.01.23 u 19:38

Moraćemo sigurnije u drugom delu igre.

Rukometaši Srbije poraženi su u drugom meču na Svetskom prvenstvu od selekcije Nemačke i to rezultatom 33:34. Orlovi su ovo takmičenje počeli sjajno, trijumfom protiv Alžira rezultatom 36:27, dok je Nemačka bila bolja od Katara sa 31:27.

Što se tiče samog meča, nakon dobrog starta Nemačke, Srbija je uspela da drži rezultatski priključak. Odlazili su protivnici i na 5 razlike, ali je naš tim uspevao da se izvuče iz svega i pokuša da pronađe svoju šansu.

Ipak, nešto lošija odbrana danas, dozvolila je Nemcima da se raspucaju, što naši na drugoj strani jednostavno nisu mogli da nadomeste. Videli smo borbenu Srbiju do poslednjeg minuta, koja će svim protivnicima pomrsiti konce na ovom turniru.

Najefikasniji u našem timu bio je Kukić sa 7 golova, dok su Ilić, Orbović i Radivojević postigli po 5. Na drugoj strani, Mertens i Gola su zabeležili po 6 golova.

PRVO POLUVREME:

U ovaj susret, bolje je ušla selekcija Nemačke, a prvi pogodak za Srbiju postiže Hukić za 1:2. Ima naša reprezentacija velikih problema u odbrani, a deluje da protivnicima sve prolazi pa je nakon 5 minuta bilo 1:4.

Ipak, Orlovi drže priključak, a pogotke postižu Orbović i Hukić. Izjednačila je naša s6:8.

Ne uspeva Cupara još uvek da upiše nijednu odbranu, Nemačka je sigurna u svojim šutevima, dok na drugoj strani, ipak nemaju rešenja za raspoloženog Hukića i Orbovića. Uspevaju Orlovi da se drže, pa je rezultat nakon 12 minuta 10:11.

Kao što se očekivalo, ritam je malo pao u nastavku, Srbija nije realizovala nekoliko napada i Nemačka odlazi na 10:13.

Bomaštar menja Cuparu, koji se do sada nije baš pokazao, što je sigurno uvideo i selektor Đerona. Srbija nastavlja sa lošim rešenjima u napadu, a Nemačka to sjajno koristi i vodi sa 11:15, što je do sada najubeljivija prednost. Toni Đerona zbog svega toga traži tajmaut.

Ulazak Bomaštara, doneo je i nekoliko odbrana Srbije, koja je sada u tom delu igre na znatno višem nivou. Taj talas dobre igre, Orlovima donosi i smanjenje prednosti na 15:17, na oko 4 minuta do poluvremena.

Isključenje nemačkog rukometaša, donelo je novi pogodak Radivojevića, četvrti do sada, za 16:18. Ipak, Nemci i sa igračem manje pogađaju za 16:19. U narednom napadu, zbog nepravilne izmene, Srbija je imala i dva igrača više, što je iskoristio ponovo Radivojević i smanjio prednost na 17:19, što je ostao rezultat na poluvremenu.

during the 2023 IHF World Handball Championship between Serbia and Germany at Spodek on January 15, 2023 in Katowice, poland. (Photo by Starsport.rs ©)

DRUGO POLUVREME:

Počela je Srbija odlično drugi deo igre, pogodili su Marsenić i Kukić za 19:20, ali onda je usledial bolja igra Nemaca. Mertens svojim šestim pogotkom vuče Nemačku ka pobedi, a u 38. minutu bilo je 21:26.

Brzo su se protivnici odlepili, što nije poremetilo naše rukometaše, koji se nijednog momenta nisu predali. Iako su Nemci nastavili da pogađaju, videlo se da Srbija ima šta da ponudi. Pogodak Knora donosi 23:28, dok su za našu selekciju pogodili Pešmalbek i Ilić.

Naš najmlađi igrač Dodić, postigao je pogodak i smanjio rezultat na 25:28, a onda je iz sedmerca Ilić doneo 27:29, nakon što je Pešmalbek iznudio kazneni udarac i isključenje.

during the 2023 IHF World Handball Championship between Serbia and Germany at Spodek on January 15, 2023 in Katowice, poland. (Photo by Starsport.rs ©)

I ovaj nalet Srbije i prilazak na samo dva gola zaostatka, odbijaju sjajni Nemci koji odlaze na 3 gola razlike. Uzvratio je Kukić svojim sedmim pogotkom, a rezultat nakon 49 minuta igre bio je 29:32.

Par dobrih odbrana Cupare, Srbiji donose -2, a potom naša selekciaj je izborila i igrača više. Ipak, taj napad za prilazak na samo gol razlike, nismo iskoristili, dok su već u narednom Nemci pogodili i otišli na 30:33. Ponovo Orlovi ne koriste greške Nemaca, istakao se njihov sjajni golman, ali naša selekcija uspeva da dođe do 31:33.

Srbija se kasno probudila i vezala par dobrih akcija za smanjenje na samo posed zaostatka, ali za nešto više, nije bilo vremena.


Standings provided by Sofascore

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter