0
Evroliga

FOTO: Starsport

ATAMAN DIGAO GLAS NA EVROLIGU: „Liga mora pronaći rešenje kada su u pitanju prihodi ekipa – užasni su!“

Objavljeno: 14.01.23 u 15:27

Nije pravo turskom treneru.

Ekipa Efesa sinoć je u sred Blaugrane savladala ekipu Barselone – 80:75 u 19. kolu Evrolige i tako još jednom svima pokazala da će se i ove godine boriti za evropsku krunu.

Ove sezone kvalitet košarke u elitnom takmičenju je odličan, ali Ergin Ataman, trener turske ekipe, smatra da su finansijski prihodi za evroligaške ekipe veliki problem lige.

Problem Evrolige su prihodi ekipa. Liga mora pronaći rešenja da se situacija poboljša. Neki klubovi troše 40-50 miliona evra. Ali, šta je s prihodom? Užasni su! Kvalitet evroligaške košarke je enorman. Luka Dončić nedavno je priznao da češće gleda utakmice Evrolige nego NBA lige. Zašto? Jer igre su mnogo zanimljivije. Ali, nivo organizacije nam je nizak. – istakao je Ergin.

Ima on i svoje rešenje za ovu situaciju.

Mislim da nam treba zatvorena liga sa 24 ekipe kako bismo povećali prihode. Kao u NBA, Formuli 1 ili ATP-u. Moramo zatvoriti Evroligu i nacionalne lige kako bi i za reprezentacije bilo mesta u kalendaru. – zaključio je Ataman.

NAJNOVIJE VESTI IZ EVROLIGE:

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter