0
Evroliga

Yam Madar i Nemanja Nedovic Partizan - Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

USKORO SE MENJA SISTEM EVROLIGE?: U najavi proširenje, a poznati i pojedini detalji!

Objavljeno: 13.01.23 u 13:58

Čini se da je neminovnost.

Evroliga ove sezone zaista, u košarkaškom smislu, pruža najveća moguća uzbuđenja. Prema nekim najavama od 2025. godine mogla bi da se proširi.

Naime, italijanski mediji prenose da novopečeno rukovodstvo Evrolige čeka da isteknu desetogodišnje licence klubovima i da se potom krene u proces.

Dejan Bodiroga
Svetislav Pesic-Promocija knjige
Beograd, 12.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Što se tiče licence nju poseduju: CSKA, Real Madrid, Baskonija, Barselona, Olimpija Milano, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Panatinaikos, Olimpijakos, Anadolu Efes i Fenerbahče.

Ideja je da se sa postojećih 18, liga proširi na 24 kluba koji bi bilo podeljeni u dve grupe (konferencije) po 12, sa 34 runde u regularnom delu.

Svi bi igrali po dva puta sa suparnicima iz svoje grupe, dok bi sa timovima iz suprotne grupe odigrali po jedan meč.

Dejan Bodiroga i Maršal Glikman imaju ideju koja je već pomalo zaživela – uključivanje Londona i Pariza u proces. Ova dva grada već imaju predstavnike u Evrokupu i radi se na njihovom jačanju.

Marshall Glickman CEO of Euroleague during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and FC Bayern Munich at Stark Arena on December 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Postoji ideja i za Rim, ali trenutno ne postoje svi uslovi. Naravno, od ranije poznato za Dubai koji je istakao i kandidaturu za organizaciju Fajnal fora.

NAJNOVIJE VESTI IZ EVROLIGE:

7
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter