0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@BlackYellow

SKANDALOZNE VESTI IZ NEMAČKE: Zvezda Borusije Dortmund nema 18 nego 22 godine!?

Objavljeno: 13.01.23 u 14:14

Kako je ovo moguće?

Jusufa Mukoko, mladi napadač Borusije Dortmund i zvezda ovog tima nalazi se u epicentru skandala.

Naime, problem jesu njegove godine. Dejli mejl je došao do podataka koji mogu biti problematični za Mukoka ukoliko se ispostave tačnim.

Dakle, Jusufa je rođen u Kamerunu, ali je 2014. godine došao u Nemačku gde je i usvojen od strane sadašnje porodice.

Ipak, prethodne nedelje se pojavila vest koja je izazvala skandal, a to je da su Kamerunci lažirali godine rođenja većine U17 reprezentativaca.

Nakon toga otvorene su istrage, a u centru pažnje jedne od njih jeste i Mukoko za kojeg se tvrdi da nije rođen 2004. već 2000. godine!

Čak se ide toliko daleko da Dejli mejl tvrdi da je njegov usvojitelj jednom novinaru pokazao papir u kojem piše da je mladi Jusufa rođen 2000. godine.

Ne bavimo se spekulacijama. Borusija Dortmund je takođe detaljno ispitala papirologiju i dokumentaciju, koja je dostavljena Savezu. – rekli su iz Fudbalskog saveza Nemačke.

Još jednu čudnu izjavu po pitanju Mukokovih godina dao je i trener U23 tima Borusije, Timo Projs.

Što se tiče Jusufe, njegove godine mogu samo da se nagađaju. Možda je realnost da ima godinu ili dve više. Ali, sigurno je da nema 17. Ipak, dečak nije kriv ni za šta, on nije nikog varao niti je načinio bilo kakvu prevaru. – rekao je Projs.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter