0
Domaći fudbal

head coach Gordan Petric during the Partizan v Novi Pazar - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on November 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Marko Djokovic/Starsport.rs ©)

PETRIĆ OTVORENO O HAZIZI I JOJIĆU: „Kvalitetan igrač može uvek da se prilagodi i dovodi se na duži period!“

Objavljeno: 13.01.23 u 12:14

Ovo su planovi crno-belih.

Fudbaleri Partizana trenutno se nalaze u Turskoj gde će obaviti drugi deo priprema za nastavak sezone. Na manje od mese dana do prve takmičarske utakmice, trener crno-belih Gordan Petrić, pričao je za Telegraf o mnogim temama.

Trener Partizana otkrio je da je Miloš Jojić njegova želja od kada je došao na mesto šefa struke, kao i da je sada izrazio želju da trenira sa timom i da možda postoji šansa za potpis.

Izrazio sam želju čim sam došao u Partizan da Jojić potpiše ugovor, jer je u tom periodu održavao formu sa Teleoptikom. U tom momenu nije bio spreman da se vrati, hoće li u narednom periodu-ne znam, ali strpljen-spasen, videćemo… Izrazio je želju da trenira sa nama, da li se to njemu dopada ili ne teško je reći, no, samim gestom, dolaskom na pripreme, možda postoji neka šansa da potpiše. Miloš je kvalitetan igrač i teško mi možemo da nađemo fudbalera tog profila i da ga angažujemo, a da je pritom slobodan na tržištu – rekao je Petrić.

Milos Jojic FK Partizan pocetak prolecnih priprema za – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Naravno, pitanje koje je uvek aktuelno, svodi se na potencijalna pojačanja, a Petrić ističe, da njemu nije potreban nijedan novi igrač, osim ako se pojavi neko ko je izrazito kvalitetan.

Pričao sam i ranije, ali ponoviću; meni generalno nije potreban nijedan novi igrač, ali ako neko ode, onda mi je potrebno pojačanje da popuni mesto, Takođe, ako se pojavi igrač na tržištu koji je sktra kvaliteta i koji je bolji od momaka koje trenutno imamo, onda sam za to da se takav angažuje. Takav fudbaler se ne dovodi za period od tri ili četiri meseca već tri ili četiri godine. Spreman sam u tom slučaju da dupliran, pa i tripliran poziciju.

Potom se još jednom osvrnuo i na Doleva Hazizu, za koga navodi da se dobro raspitao kod Natha, kao i da je prosledio klubu šta misli o tome.

– Na igrače koji su u ponudi ja sam taj koji daje poslednju reč. Hazizu je preporučio Natho, ali sam ga već znao iz mečeva Lige šampiona i utakmica protiv Crvene zvezde minulog leta. Samim tim što je reprezentazivac svedoči o kvalitetu, no, ponovo sam ga analizirao i ne možete nikada da tvrdite da će se uklopiti u neki stil, koncepciju. Međutim, kao i u slučaju Jojića, kvalitetan igrač uvek može da se prilagodi. Upitao sam Natha za njegov karakter i dobio pozitivnu informaciju, rekao je sve najbolje, pa sam dalje prosledio klubu – počeo je trener crno-belih i dodao:

Dolev Haziza (C) Aleksandar Pesic (L) and Bogdan Planic
Crvena Zvezda v Maccabi Haifa – UEFA Champions League Play Off second leg match Season 2022/2023 on August 23, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Pregovori, ponude – to mene ne zanima iz ove pozicije, samo me zanima igrač. Što se dvojice ostalih igrača tiče, da li će doći, to su samo priče, ne znam da li možemo da ih dovedemo. Bitno je da se napravi prostor u timu za sve nove momke, kao što je bitno i da odabir bude kvalitetan – zaključio je Petrić.

6
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter