0
Košarka

Svetislav Pesic Nikola Jokic Serbia - Poland, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Srbija - Poljska 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PEŠIĆ SE RADUJE NOVOM JOKIĆEVOM NASTUPU ZA SRBIJU: Za sve to, jedna stvar mora da se ostvari!

Objavljeno: 13.01.23 u 14:59

Otkrio je i njegov najveći kvalitet.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, gostovao je na Radio televiziji Srbije, gde je pričao o radu sa Nikolom Jokićem i njegovom nastupu za reprezentaciju proteklog leta. Selektor se kao i svi Srbi, raduje novom Jokićevom nastupu za nacionalni tim, ali da bi do toga došlo, jedna stvar mora da se ostvari.

– Svi se radujemo, ja posebno, ali da bi se to ostvarilo, moramo da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo – počeo je Pešić.

Nikola Jokic Svetislav Pesic Serbia – Netherlands Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, 2.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Najveći kvalitet Nikole Jokića, prema rečima selektora, nisu tripl-dablovi i dabl-dablovi, već napredak koji prikazuje iz godine u godinu. Potom je otkrio i zanimljivu anegdotu, kada se sa srpskim centrom sreo u Americi.

– Najveći kvalitet Nikole Jokića nisu tripl-dablovi i dabl-dablovi, što je važno medijima i navijačima. Najveća karakteristika Nikole Jokića je da napreduje iz godine u godinu. Te priče da ne trenira, da donosi talenat na teren, da je rođen sa tim, to nije tačno. Mene impresionira kod njega priprema za trening, završetak treninga, utakmice i dalji nastavak aktivnosti. Apsolutno je posvećen kada je u pitaju njegovo telo. Sećam se kad sam bio kod njega u poseti i Tarlać i ja ga čekamo na večeri i ne vidim da je on to, odjednom konstatujem gledajući njegovo telo – da li je on krilo? Dugo ga pre toga nisam video uživo. Impresije o njemu su fantastične – rekao je Pešić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Zatim je otkrio i kako se Jokić ponaša na terenu, među saigračima, kao i da prema svemu tome, dvostruki MVP NBA lige može da bude vođa svakog tima.

Ako razgovaraš sa Jokićem o tome šta bi trebalo da uradimo, on ti kaže ‘Kouč, samo reci i idemo u tom pravcu’. On nije osoba koja će da viče, skače, da drži govore, biće u bekgraundu, ali njegov stav i ponašanje prema grupi samo po sebi njega dovodi u priliku da može da se kaže da je jedan od vođa svakog tima. I u Jokiću i u reprezentaciji. – istakao je selektor Srbije, a potom i zaključio:

Nekada skromnost može da smeta, ali on želi da podeli pobedu sa svima. Sad je došao u sledeću fazu svog razvitka. To što on kaže da mu MVP i tripl-dabl nisu bitni. Kaže ‘to interesuje vas, a ne mene. Mene interesuje kako mogu da postanem šampion NBA’. Najbolji igrač je timski igrač. Ako je slon na čelu, svi su slonovi iza njega. A ako je ispred njega prava životinja, onda su svi iza njega takvi.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter