0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN ‘RAZBIO’ BASKONIJU: Crno-beli bez milosti prema španskom timu! (FOTO)

Objavljeno: 13.01.23 u 22:23

Fenomenalno šutersko veče za beogradski tim!

Gotovo besprekornu utakmicu u oba pravca odigrali su košarkaši Partizana nošeni pesmom mnogobrojnih navijača sa tribina u ‘Štark Areni‘. Crno-beli, vidno raspoloženi, ‘razbili’ su protivnika u srpskoj prestonici sa ubedljivih 83:65.

Baskonija, koja je u Beograd došla bez dva lidera tima, samo je na momente uspevala da parira maestralnom Partizanu. Izabranici Željka Obradovića su jednostavno dominirali od prve do poslednje sekunde. Šutirali su domaći fantastičnih 13 od 23 za tri poena.

Sjajno je Papapetru otvorio utakmicu u Štark Areni. Grčki reprezentativac je najpre poentirao za dva, a već u narednoj akciji je na vrlo inteligentan način asisttirao za Matijasa Lesora. Baskonija ja na početku utakmice isključivo ‘živela’ na šutevima za tri poena.

Dve trojke Uroša Trifunovića, koji je večeras bio starter, dovela je do ‘eksplozije’ na tribinama.  Mladi košarkaš Partizana dugo nije otvorio neki meč na bolji način, ali treba uzeti u obzir i nešto manju minutažu koju ima u Evroligi.

FOTO: STARSPORT

Na tada maksimalnih +9 odvojio se Partizan još jednim pogotkom za tri poena, ovoga puta Alekse Avramovića.

Na drugoj strani terena raspoloženje za igru pokazao je Marinković, koji je sa pet ubačenih poena koliko-toliko održavao rezultatski priključak Baskonije.

Četvrti pogodak za tri poena za samo sedam i po minuta igre bio je delo Papapetrua. Preciznim slobodnim bacanjima Uroša Trifunovića odlepili su se domaći na velikih +12.

Vrlo zbunjeno u ofanzivi izgledala je gostujuća ekipa. Španci nisu imali spreman odgovor na dobru energiju izabranika Željka Obradovića.

Šut za tri poena crno-belih ‘ubijao’ je Baskoniju u završnim momentima prve deonice. Janis Papapetru je namestio ruku i Partizan je poveo 27:12. Baskonija je uspela da ublaži zaostatak na 27:17 serijom od 5:0, ali Papapetru je postao dvocifren već posle 10 minuta i prvi period igre završen je rezultatom 29:17.

Na početku druge deonice igru su napustili Partizanovi najraspoloženiji igrači, ali se situacija na terenu nije značajno menjala. Pogađala je i Baskonija za tri poena, ali vrlo je lako do izražaja došao izostanak dvojice najboljih igrača španskog tima (Pijerija Henri, Markus Hauard).

Nestvarno je šutirao Partizan u prvom poluvremenu! Dve trojke Eksuma, pa trojka Kevina Pantera, odvele su domaće na 43:26.

Ubrzo su crno-beli stigli i do maksimalnih +19, a odbrana Baskonije je samo posmatrala napade domaćeg sastava.

FOTO: STARSPORT

Ušao je Partizan u seriju nerezonskih poteza u napadu i Baskonija je pokazala znake života. Prišli su gosti na 47:34 i tako naterali Obradovića da zatraži tajm-aut. Iskusni stručnjak je bio ljut na Kevina Pantera koji je nešto ranije u ranoj fazi napada ‘uzeo’ težak šut iz velike udaljenosti i promašio.

Finiš druge deonice je morao biti bolji, jer se Baskonija približila na 47:36.

Nastavila je Baskonija svoju seriju na startu trećeg kvartala. Vanja Marinković je pogodio za tri poena i smanjio na 47:39. Sledili su gosti recept iz završnice prvog poluvremena, a Partizan kao da nije bio isti tim sa početka meča. Tompson je smanjio na 47:41.

Kevin Panter je iz gotovo nemoguće pozicije preko Stivena Inoka ubacio trojku i vratio veru u uspeh svom timu. Poveo je Partizan tada sa 52:43. Probudilo je to crno-bele u potpunosti pa je već u narednom napadu na isti način poentirao kapiten Partizana.

FOTO: STARSPORT

Na mini serije igralo se u tim trenucima. Partizan bi neretko stvarao dvocifrenu prednost, ali Španci su nekako nalazili snage da se vrate na jednocifren zaostatak.

Trener Baskonije je zardio tehničku grešku zbog prigovora na sudijske odluke, pa je Partizan došao do tri laka poena.

Trojka Danila Anđušića bila je ‘so na ranu’ protivniku! Crno-beli stekli +17 (67:50) na kraju treće deonice.

Na rutinski način je domaći sastav utakmicu privodio kraju. Prednost zarađena u trećoj deonici održavana je u znatno opuštenijem ritmu. Stiče se zaključak da su dve brze trojke Kevina Pantera u momentima kada je Baskonija prišla na -6 u potpunosti prelomile meč.

Trojka Uroša Trifunovića za maksimalnih +20 je stavila tačku na perfektnu utakmicu u Beogradu. Smanjili su domaći do kraja na 83:65.

Trifunović je odigrao najbolju partiju u karijeri i meč završio sa učinkom od 15 postignutih poena i dva skoka. Janis Papapetru je dodao 13 poena uz četiri uhvaćene lopte i šest uspešnih dodavanja.  Panter je dodao 12, Lesor 11, a Eksum i Madar po 10 poena.

Goste je sa 16 postignutih poena predvodio Vanja Marinković.

 

16
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter