1
Fudbal

sportske igre mladih on January 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LEGENDARNI MIJATOVIĆ O IZBORU PREDSEDNIKA FSS: ‘Vidić? Bilo bi mi drago da se to desi!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 13.01.23 u 18:19

Čovek čije se mišljenje broji!

Legendarni Predrag Mijatović danas je u hotelu Hilton govorio na razne teme, a svoje izlaganje otvorio je pričom o ‘Sportskim igrama mladih’, čiji je i sam ambasador.

‘Ovo je fenomenalno, ja sam tu već nekih 15 godina kao ambasador, od početka i upoznat sam sa svim stvarima. Sportske igre mladih stvarno napreduju iz godine u godinu i lepo je čuti podatak, da je to najveća sportska manifestacija u Evrop i svetu. Svi treba da budemo ponosni, pogotovo Zdravko, koji je sve organizovao.’ – rekao je Mijatović.

Nakon laganog uvoda, legendarni Mijatović govorio je i o izboru za predsednika FSS.

‘Ja ne poznajem prilike i ne znam ko su kandidati. Dobio sam informaciju da Nemanja razmišlja o tome, koliko ja imam informaciju. Svakako bi mi bilo drago ako se to desi, da jedan igrač koji je napravio sjajnu karijeru uradi to. Mislim da puno ljudi nije ni svesno kakvu je karijeru on napravio, biti kapiten Mančester junajteda sve govori. Ako se odluči na taj potez, kao neko ko je igrao sa njim i neko ko ga poznaje, naravno da ću ga podržati. To je ipak na njemu da odluči, ne treba žuriti i ne treba mu praviti taj pritisak. Jer on to mora da oseti i ako oseti da je sada momenat neka uradi, ako oseti da nije neka ne uradi, pustimo ga da odluči sam. Teško je to pitanje, koliko bi to bilo dobro? Svakako on kao bivši fudbaler, kao ličnost i neko ko je napravio sjajnu karijeru, po mojoj proceni može to da iznese. Sad da li bi i koliko bi bio uspešan to je sad veće pitanje.’

nbsp;

Na samom kraju, Mijatović je komentarisao i (ne)uspeh reprezentacija na Mundijalu u Kataru.

‘Ne bih ja rekao da je krah Srbije. Mislim da je Srbija po onome što smo imali priliku da vidimo zadnjih godina, sam plasman na Mundijal je uspeh. Jeste da je bilo euforije, da je bilo možda nekih nerealnih očekivanja, ali fudbal je lep i zbog toga. Zašto odjednom ne možemo da budemo favoriti. Jednostavno neke stvari treba ispraviti. Puno povređenih igrača, u sred sezone, mislim da je teško montirati formu, da svi igrači budu fit. Reprezentacije koje su imale zdrave igrače, imale su veliku ulogu na Mundijalu. Hrvatska treba da bude primer svim ostalim zemljama iz regiona, kako i na koji način da urade ono što su uradili.’ – zaključio je on.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter