0
Evropske lige

FOTO: Fulham Football Club @FulhamFC/ Twitter

KAKAV FULAM? STRAŠAN FULAM: Silvina četa srušila Čelsi bez Mitrovića! (VIDEO)

Objavljeno: 12.01.23 u 23:57

Izlazak na evropsku scenu više nije san!

Fudbaleri Fulama ponovo su oduševil svoje pristalice! Sreći domaćih navijača na ‘Kraven Kotidž‘ stadionu nije kraja. Izabranici trenera Silve savladali su Čelsi u gradskom derbiju, u okviru zaostale utakmice 7. kola Premijer lige. Meč u engleskoj prestonici završen je rezultatom 2:1 u korist domaće ekipe, a Fulam je tako zabeležio peti uzastopni trijumf u svim takmičenjima.

Uprkos odsustvo lidera ekipe, Aleksandra Mitrovića (kartoni), domaćin je prezentovao fenomenalnu igru. Već u 25. minutu susreta nekadašnji as Čelsija, Vilijan, zatresao je mrežu bivšeg kluba. Brazilac je prihvatio loptu na levom kraju kaznenog prostora, napravio je nekoliko driblinga i potom uputio perfektan udarac koji je završio u mreži.

Hladan tuš doživeo je domaćin na startu drugog poluvremena. Mejson Maunt je pogodio stativu direktno iz slobodnog udarca iskosa, lopta se odbila u peterac, pa je do nje prvi stigao Kalidu Kulibali. Stameni defanzivac je šutirao iz sve snage i tako doneo izjednačenje dvostrukom evropskom šampionu.

Veliki problem za Čelsi nastao je u 58. minutu, kada je najnovije pojačanje tima, Žoao Feliks, zaradio crveni karton. Portugalac neće po dobrom pamtiti debi.

Pitanje pobednika rešeno je u 73. minutu kada je Pereira uposlio Karlosa Vinisijusa, a ovaj je na najstrožiji način kaznio rivala.

San o izlasku na evropsku scenu polako postaje java kada je Fulam u pitanju. Ekipa iz Londona trenutno zauzima 6. poziciju i ima dva boda i utakmicu manje u odnosu na petoplasirani Totenhem.


Standings provided by Sofascore

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter