2
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

RADNIČKI NE STAJE SA POJAČANJIMA: Pet novih lica na ‘Čairu’! (FOTO)

Objavljeno: 11.01.23 u 18:18

Nišlije se ozbiljno spremaju za prolećni deo sezone!

FK Radnički snažniji je za petoricu novih igrača pred odlazak na pripreme u turski Belek, a svako od njih trebalo bi da predstavlja ozbiljno pojačanje svih linija tima u nastavaku takmičenja u Superligi i Kupu Srbije.

Prvi su u klub stigli Boris Varga (29) i Petar Mićin (24). Pored njih, ekipi su se pridružili Stefan Marjanović (28) i Nikola Andrić (30). Takođe, klub je otkupio i ugovor Stefana Cvetkovića, koji je u prvom delu sezone nastupao kao pozajmljen igrač letonske Rige.

FOTO: FK Radnički Niš

Varga je univerzalni defanzivac a stigao je u klub iz jermenske ekipe Pjunik Jerevan, prošlosezonskog šampiona te države. Karijeru je započeo u Hajduku iz Kule, a igrao je još i za Inđiju, Proleter, Čelarevo, Napredak, Bačku. Najdublji trag ostavio je u ekipi TSC iz Bačke Topole, u kome je sa uspehom igrao od 2018. do 2022. godine. Bio je i član omladinske reprezentacije Srbije, za koju je nastupio na Evropskom prvenstvu 2012. godine. Može da nastupa na svim pozicijama u odbrambenoj liniji ekipe, podjednako je uspešan kako u ulozi bekova, tako i štopera, a u dosadašnjoj karijeri najčešće su to bile pozicije desnog beka i desnog štopera.

– Radujem se dolasku u Niš i Radnički, ovo je veliki klub sa dugom tradicijom i uvek visokim ambicijama. Na početku smo priprema i ima dovoljno vremena da trener Lalatović uklopi ekipu za nastavak takmičenja. Ne sumnjam da ćemo pružati mnogo bolje partije u prolećnom delu sezone, ekipa ima odlične pojedinace koji će tek pokazati svoje kvalitete.

FOTO: FK Radnički Niš

Petar Mićin bio je velika želja šefa stručnog štaba, Nenada Lalatovića, sa kojim je veoma uspešno sarađivao u Čukaričkom pre nekoliko sezona. Ponikao je u novosadskoj Vojvodini, u kojoj je i debitovao kao profesionalac. Sledio je prelazak u Čukarički, pa transfer u italijanski Udineze vredan 2,5 miliona evra. Kao pozajmljen igrač nastupao je za slovačku ekipu SKF Seređ, a ovog leta vratio se u srpski fudbal, u ekipu Napretka. Igra na ofanzivnim veznim pozicijama, najčešće u sredini iza napadača, a može da nastupa i po bokovima.

– Poznajem dobro način rada Nenada Lalatovića i njegovog tima i očekujem da ponovimo uspehe koje smo imali u Čukaričkom. Tu je dosta kvalitetnih igrača mojih godina sa kojima sam odrastao i ranije nastupao, siguran sam da na proleće stižu i rezultati kakve klub i ovaj sastav zaslužuju. Na nama je da se na pripremama u Turskoj dobro uigramo i u finišu sezone budemo pravi.

FOTO: FK Radnički Niš

Stefan Marjanović igra na poziciji štopera i zadnjeg veznog igrača a u klub stiže iz Kolubare. Karijeru je započeo u rodnom Lazarevcu, a nastupao je za FK Turbina, te za Šumadiju, Smederevo, Grafičar, pa FK Podgoricu, iz koje se vratio u matičnu Kolubaru pretprošlog leta. U ovom periodu bio je standardni prvotimac, a u protekloj polusezoni zabeležio je 12 nastupa i jedan pogodak. Karakterišu ga dominacija u skok igri kao i kontrola lopte i dodavanja.

– Poziv Nenada Lalatovića i Ace Jovanovića se ne odbija. Čim sam saznao da sam na radaru Radničkog, nije bilo dileme šta je sledeći korak u mojoj karijeri. Raduje me što sam postao član kluba i daću sve od sebe da ukazano poverenje maksimalno opravdam na terenu. Očekuju nas pripreme u Turskoj i nastavak sezone u kojoj Radnički tek treba da pokaže svoju pravu snagu.

FOTO: FK Radnički Niš

Nikola Andrić jedan je od igrača koje trener Nenad Lalatović najbolje poznaje, a do sada su zajedno  u tri različita kluba. Iskusni desni bek bio je meta stručnog štaba i u Radničkom. U klub dolazi nakon polusezone u banjalučkom Borcu, a pre toga nastupao je u kragujevačkom Radničkom, Vojvodini, Mladosti iz Lučana, slovačkoj Podbrezovi i OFK Mladenovcu u kome je započeo profesionalnu karijeru.

– Važno je što smo oformili ekipu pre puta u Tursku, kako bi se što bolje uigrali za nastavak takmičenja. Odlično poznajem ovaj stručni štab i nove saigrače, ostaje da ozbiljno odradimo pripreme i budemo maksimalno spremni od prvog kola u prolećnom delu sezone.

Pored novih lica u timu, Stefan Cvetković postao je i zvanično igrač Radničkog. Proteklu polusezonu on je na Čairu proveo kao pozajmljen igrač, pozajmica je istekla krajem godine a klub je odlučio da ga u potpunosti otkupi od letonske Rige i u svojim redovima zadrži i narednih sezona. Radnički pregovara sa još nekoliko klubova oko igrača koji bi predstavljali velika pojačanja za ekipu i u narednim danima očekuje se epilog tih razgovora i nova lica u dresu našeg tima.

Ekipa Radničkog u četvrtak, 12. januara putuje u Tursku, gde će u provesti narednih 16 dana u okviru druge faze priprema za nastavak sezone. Planirano je da se tokom boravka u odmaralištu Belek kraj Antalije odigra i 6 kontrolnih mečeva, kako bi se ekipa što bolje uigrala i spremna dočekala nastavak prvenstva i utakmicu sa ekipom Mladosti iz Lučana na stadionu Čair, koja je zakazana za 4. februar.

6
2

2 Komentara

    • Gospodine,nemojte da ste u startu deprimirani.
      Marjanović je bio jedan od boljih igrača Kolubare,dok nije imao problema sa povredom i crvenim kartonom.Zahvalan igrač za tim.
      Pišem iz Lazarevca i bivši sam igrač Kolubare.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter