0
Košarka

FOTO: KSS

KSS IZABRAO NAJBOLJE ZA 2022. GODINU: U konkurenciji za košarkaša godine bili Jokić, Micić i Teodosić!

Objavljeno: 11.01.23 u 15:43

Kao što su mnogi očekivali.

Košarkaški savez Srbije sedmi put je zvanično proglasio najboljeg košarkaša i košarkašicu godine. U svečanoj atmosferi na tradicionalnom Božićnom koktelu KSS u hotelu „Kraun Plaza“, pred brojnim uglednim zvanicama iz sveta košarke i sporta, dodeljene su nagrade za najboljima u 2022.

Kao i prethodnih godina, sportski novinari renomiranih i tiražnih štampanih medija, specijalizovanih sajtova, portala i emisija, nacionalnih radio i televizijskih stanica, njih 39, izabralo je najbolju srpsku košarkašicu i košarkaša u prethodnoj kalendarskoj godini, a to su Tina Krajišnik i Nikola Jokić!

Uz to, Košarkaški savez Srbije je i ove godine dodelio specijalnu nagradu.

FOTO: KSS

Kada je reč o najboljoj srpskoj košarkašici u 2022. godini, glasove je dobilo pet reprezentativki SrbijeIvon Anderson osam, Jelena Bruks, Nevena Jovanović i Aleksandra Crvendakić po jedan, a ubedljivu pobedu odnela je Tina Krajišnik koja je dobila čak 28 glasova sportskih novinara. Tina zbog klupskih obaveza u Rusiji nije bila u mogućnosti da primi nagradu, koju je njenom suprugu Đorđu uručio predsednik KSS Predrag Danilović.

– Želela bih da se zahvalim na nagradi za najbolju košarkašicu u prethodnoj godini. Biti u mogućnosti da svakodnevno predstavljaš svoju zemlju kroz sport, na terenu i van njega, za mene je najveće zadovoljstvo. Hvala svim poštovaocima košarke, novinarima koji su to prepoznali… S obzirom na to da zbog klupskih obaveza danas nisam u mogućnosti da prisustvujem svečanoj dodeli, želela bih da se ovim putem zahvalim Košarkaškom savezu, mojim saigračicama iz reprezentacije, stručnom štabu, jer naš zajednički rad i naši uspesi imaju posebno mesto u mojoj karijeri. Svima bih vam poželela mnogo zdravlja, sreće i uspeha u 2023. godini – rekla je Tina Krajišnik.

U glasanju za našeg najboljeg košarkaša u 2022. godini glasove novinara dobilo je tri reprezentativca SrbijeVasilije Micić je dobio četiri glasa, Miloš Teodosić jedan, a pobednik sa 34 glasa je Nikola Jokić.

Zbog obaveza svog kluba Denver Nagetsa u NBA ligi, Nikola nije bio prisutan, ali se iz SAD prisutnima obratio putem video poruke.

Pozdravljam prisutne, hvala što ste došli… Žao mi je što ni ove godine ne mogu da prisustvujem ceremoniji zbog obaveza tokom sezone… Želeo bih da se zahvalim Košarkaškom savezu Srbije i sportskim novinarima na izboru za najboljeg košarkaša Srbije u prethodnoj godini. To je velika čast i zadovoljstvo, jer svi znamo šta košarka predstavlja u našoj zemlji. Hvala mojoj porodici i mom timu, koji mi već sedmu-osmu godinu pomažu da napredujem u ovom sportu. Želim vam svima uspešnu 2023. godinu i puno zdravlja.

FOTO: KSS

Nagradu je od predsednika Danilovića u njegovo ime primio otac Branislav.

Kao i svake godine, KSS je dodelio i specijalnu nagradu za najveće dostignuće u minuloj godini.

Dobitnik specijalne nagrade Košarkaškog saveza Srbije ponovo je 3×3 reprezentacija, koja je još jednom osvojila titulu evropskog i svetskog prvaka. Priznanje je od predsednika KSS Predraga Danilovića primio trener naše 3×3 reprezentacije Danilo Lukić.

Želim da se u ime svih igrača i članova stručnog štaba zahvalim na ovom priznanju. Prethodna godina je bila jedna od najuspešnijih, seniorska reprezentacija je osvojila dve zlatne medalje kao i 2018, međutim, ova je posebnija po tome što su prvi put tri mlađe selekcije osvojile medalje i to nas čini ponosnim. Napomenuo bih da je Košarkaški savez Srbije organizovao pripreme u Novom Sadu, gde su seniori, juniori i mlađe reprezentacije trenirali zajedno, atmosfera je bila zdrava i lepa za rad, zbog toga je sav ovaj rezultat i napravljen… – objasnio je Lukić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter