0
Evropske lige

FOTO: Twitter/ Joan Laporta Estruch

MOĆNICI OPET PRETE FUDBALU: Laporta opet hoće Superligu, Englezi im prave najveći problem!

Objavljeno: 10.01.23 u 15:59

Opet pokušavaju da unište evropski fudbal

Prvi čovek Barselone, Đoan Laporta, tvrdi kako ideja o Evropskoj Superligi u fudbalu još uvek nije mrtva i da se samo čeka pravi momenat za delovanje.

Španac veruje u to da bi čitava ideja mogla da se obnovi 2025. godine, pored toga što je UEFA dobila pravo od Suda da zabrani klubovima učešće u takvim takmičenjima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Ipak, Laporta smatra da postoji već neki kostur ekipa koje su spremne da pristupe takmičenju, a među njima su timovi iz Engleske.

Mislim da će biti Superlige. Ne bih ulazio u ovaj projekat da takmičenje nije otvoreno i da ga nisu prihvatili Real, Juventus i drugi klubovi koji još nisu pokazali lice, ali su veoma zainteresovani – rekao je Laporta za „Kadena Ser“.

Laporta veruje da tri kluba i kompanija A22 menadžment, koja je ušla u projekat sa verom da Superliga može da se osnuje, veruju da mogu da dobiju slučaj.

Superliga će biti realnost 2025. ako presuda bude povoljna. Nadam se da se nešto loše neće desiti, jer ono što se dovodi u pitanje je odbrana prava na slobodno takmičenje u okvirima EU, verujem da ćemo dobiti slučaj – dodao je Laporta.

Otkrio je i da su čelnici kluba u kontaktu sa Liverpulom, Mančester junajtedom, Čelsijem i Totenhemom.

Na prvom koraku, imaćemo evropsko takmičenje koje će se takmičiti sa Premijer ligom. Mislim da Englezi neće pristati da uđu odmah. Želimo da nam se pridruže i ima mnogo razgovora sa Liverpulom, Mančester junajtedom, Čelsijem i Totenhemm. Svi ovi klubovi, od kojih su neki na prodaju, su zainteresovani. Ostale bi i domače lige i ovo bi se završilo kako ujedinjenje između Superlige i Premijer lige – zaključio je Laporta.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter