0
ATP

FOTO: STARSPORT

VILANDER PORUČIO: ‘Novak mora da osvoji Australijan open!’

Objavljeno: 09.01.23 u 21:33

Šveđanin smatra da je prvi grend slem u sezoni od krucijalnog značaja za Novakvu dalju ‘trku’ sa Nadalom.

Čuveni bivši svetski teniser, a sada komentator Eurosporta, Mats Vilander, izneo je svoja očekivanja uoči prvog grend slema u sezoni. Australijan open je na programu u periodu od 16. do 29. januara, a titulu će braniti Rafael Nadal.

Španac će ove godine imati daleko teži zadatak, s obzirom da je Novaku Đokoviću nastup omogućen za razliku od prethodne sezone kada je deportovan iz Australije zbog odluke da se ne vakciniše protiv Kovid-19 virusa.

FOTO: STARSPORT

Osvajač sedam grend slem titula smatra da je Novaku u trci za ‘najboljeg ikada’ sa Nadalom od krucijalnog značaja osvajanje prestižnog turnira.

-Trka se nastavlja. Ukoliko Đoković slavi u Melburnu biće 22:22 sa Nadalom. Mora da osvoji 22. titulu pre majskog Rolan Garosa jer Rafa u Parizu može da dođe do još jedne. Ne može da izgubi na Australijan Openu i ostane sa 21 ako Nadal dođe do 23 – poručio je Vilander i dodao:

-Mislim da će ostalima biti teško, vrlo teško. Novaku će Medvedev najverovatnije biti glavna pretnja. Naravno, Rafa će se boriti i izazivati, ali mislim da je Đoković glavni favorit ove godine – kazao je nekadašnji svetski broj jedan.

Novak je u devet navrata podizao trofej u Melburnu.

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter