9
AdmiralBet ABA Liga

from left Luca Vildoza, Ben Bentil, Ognjen Kuzmic, Miroslav Raduljica, Filip Petrusev, Dalibor Ilic, Nikola Topic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and EA7 Emporio Armani Milan at Aleksandar Nikolic Hall on December 15, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŠOKANTNA ODLUKA ABA LIGE: Zvezdin igrač zaradio suspenziju do kraja sezone, ne može da bude registrovan!

Objavljeno: 09.01.23 u 18:53

Na kraju će ispaštati samo igrač

Još uvek nije rešen problem oko registracije Fakunda Kampaca zbog zabrane koju je Crvenoj zvezdi uvela Evroliga, a već nailaze druge poteškoće.

Naime, košarkaš crveno-belih Nikola Topić koji je pozajmljen ekipi FMP Meridian zaradio je suspenziju od igranja u regionalnom takmičenju.

VESTI O ZVEZDI:

Reč je o tome da je plej bio već na dvojnoj registraciji pošto je pored Zvezde igrao za ekipu Slodesa, tako da bi mu FMP Meridan bio treći tim ove sezone.

ABA liga donela je odluku da otkaže registraciju Nikole Topića u FMP po članu 13.10. U njemu se navodi da nijedan igrač ne može u isto vreme da igra za dva različita kluba, čak i ako se takmiče u različitim takmičenjima. Topić takođe neće moći da igra u ABA ligi do kraja sezone 2022/23 – navodi se u saopštenju.

Ono što ostaje kao mogućnost jeste žalba mladog košarkaša i njegovog novog kluba, ali male su šanse da će to uroditi plodom.

68
43

9 Komentara

  1. Auuu kakvu ste glupost napisali i koliko dezinformacija ima u ovom tekstu. U kosarci ne postoji pravilo o nastupanju za 3 tima, to pravilo vazi u fudbalu, a posebno se ne odnosi na decaka od 17 godina. Pritom na tacku na koju se pozivate stoji i njen dodatak da igraci mladji od 19 godina mogu da igraju za dva kluba u isto vreme u nacionalnim takmicenjima.
    Topic je bio u protokolu za mec sa Valensijom kao igrac Zvezde 6-og januara, da bi po zavrsetku meca postao clan FMP-a. Sobzirom da je prijavljen za registraciju u ABA tek 6-og ili 7-og, igrac ne moze biti registrovan, jer je prelaznik rok izmedju ABA timova zavrsen 4-og.
    Kao sto vidite nema ni misterije ni suspenzije!

    3
    9
    Odgovori
  2. Strasno, svi se urotili protiv core i zvezde, hoce da ih skinu sa trona, takve postenjacine i moraliste, evo i Aba se solidarisala sa Euroligom, sredice to predsednik.

    22
    11
    Odgovori
  3. E bas mi zao mladog igraca….ali sa druge strane brat nas COVIC misli ako je zaradio na kosovu i saradjivao sa BRITANCIMA U VREME UBISTVA PREMIJERA DA MOZE DA KOMANDUJE EVRO LIGOM

    46
    21
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter