0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA LIGA/Danail Petrović

ZVEZDA FURIOZNOM TREĆOM ČETVRTINOM SRUŠILA MZT: Kampacu nije mnogo falilo za tripl dabl! (FOTO)

Objavljeno: 08.01.23 u 18:45

Crveno-beli se probudili i zasluženo slavili.

Košarkaši Crvene zvezde MeridianBet savladali su ekipu MZT-a u 14. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 57:80. Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Kampaco sa 23 poena, 9 asistencija i 7 skokova, dok je Petrušev ubacio 13. Na drugoj strani, najbolji je bio Ver sa 16 koševa.

Domaći su u prvom poluvremenu ubacili čak 7 trojki iz 13 pokušaja, što im je donelo 21 od 33 poena koje su postigli. Na drugoj strani, crveno-beli iza linije 6.75 metara šutiraju 2/11. Ipak, na startu drugog poluvremena, Zvezda je sve konce držala u svojim rukama, lako se odlepila i potvrdila novi trijumf u regionalnom takmičenju.

PRVO POLUVREME:

Ova utakmica, počela je nešto sporije, videli smo par grešaka na obe strane, a onda je Zvezda sve pokrenula serijom 6:0. MZT se probudio, usledila su brza 4 poena, a onda su gosti napravili novu seriju za 4:14.

FOTO: ABA LIGA/Danail Petrović

Tu razliku, MZT je istopio, najpre trojkama Vojdana Stojanovskog, ali i odličnom odbranom na drugoj strani. Na kraju prve deonice, domaći su imali i napad za vođstvo, ali su ovog puta promašili za 15:17 posle prve deonice.

Definitivno ne gledamo najlepšu moguću košarku, bilo je dosta izgubljenih lopti na obe strane, ali i iznuđenih rešenja, koja su se završavala promašajima.

Druga četvrtina počela je slično kao i prva. Crvena zvezda je poene našla na liniji penala, dok je MZT novom trojkom, spustio rezultat na 18:19. Nakon izugbljene lopte Lazića, videli smo tajmaut, a onda i loš napad domaćih iz koga je Nedović postigao laku dvojku.

Narednih nekoliko poseda, nije bilo poena, ni na jednoj ni na drugoj strani, a to je prekinuo Kampaco trojkom preko Jigitoglua za 18:24.

FOTO: ABA LIGA/Danail Petrović

Ofanzivnim skokovima, crveno-beli su u završnici prvog poluvremena ostvarili bitnu prednost u igri. Znatno bolja rešenja u napadu, donela su odraz i na rezultat, dok dobra odbrana, domaćima nije dozvolila da se raspucaju.

Trojka Damjana Stojanovskog, MZT-u donosi -7, a koraci Filipa Petruševa na drugoj strani, obezbedili su i napad za ekipu Dragana Nikolića. Još jednu trojku, MZT pogađa nakon tajmauta, u pitanju je Dastin Ver, koji je doneo 31:35.

Slobodna bacanja na jednoj, a tako i na drugoj strani, postavila su konačan rezultat prvog poluvremena od 33:36.

DRUGO POLUVREME:

Sam početak treće četvrtine, done je onu prepoznatljivu Zvezdu. Vrlo brzo su izabranici Duška Ivanovića stvorili prednost i to oružjem koje ih je u prvom poluvremenu sputavalo – šutem za tri poena.

Kampaco postiže 3 od 4 trojke za crveno-bele, MZT se našao u čudu, pa je rezultat na sredini deoncie bio 36:50. Nije uspeo tajmaut Dragana Nikolića da razmrda domaće, Zvezdina dominacija se nastavila.

Najzaslužniji za veliku promenu u igri bili su Petrušev i Kampaco, a nakon rolinga Luke Mitrovića, rezultat je bio 41:61.

Crveno-beli su treću četvrtinu dobili sa 8:27, čime je stvorena nedostižna predst. U ekipi MZT-a nosioci igre su se izmorili i nisu više uspevali da pronađu rešenja u napadu.

FOTO: ABA LIGA/Danail Petrović

Poslednja četvrtina pružila je trenerima šansu da raspodele minute. Ipak crveno-beli se nisu opuštali, pa je Kampaco nastavio sa svojim magijama. Očigledno je Duško Ivanović želeo da što bolje nastavi da uigrava Argentinca, koji će u nastavku sezone biti itekako potreban.

Iako je ova deonica počela malo slabije, nalik na prvu ili drugu, usledili su poeni Holanda, bacanja Kuzmića i trojka Kampaca. 

U nastavku četvrtine, nismo videli mnogo poena, što je i očekivano, jer su gosti vodili sa preko 20 razlike, pa se ritam igre usporio.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter