0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TRENER CIBONE ČESTITAO BOŽIĆ I PORUČIO: ‘Meni je izazov da igram protiv Partizana i Zvezde!’ (FOTO)

Objavljeno: 08.01.23 u 21:57

Ubedljiva pobeda crno-belih!

Košarkaši Partizana ostvarili su trijumf u okviru 14. kola Admiral bet ABA lige, jer su pred domaćom publikom nadigrali Cibonu. Utakmica u Štark Areni završena je rezultatom 93:68.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Danilo Anđušić sa 22 ponea, dva skoka i tri asistencije. Alen Smailagić ga je pratio sa  20 ubačenih poena, skokom i dva uspešna dodavanja.

U timu Cibone istakao se Aleksandar Aranitović sa 16 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Trener hrvatskog tima, Josip Sesar, dao je komentar po završetku meča u Beogradu.

-Želim pre svega da poželim srećan Božić svima. Ne mogu da budem srećan posle poraza, ali igrali smo protiv Partizana, protiv ekipe koji igra najbolju timsku košarku u ligi, ekipa koja je imala nekoliko nesrećenih poraza u Evroligi, koja je kadra da se bori za mesto na finalnom turniru u elitnom takmičenju. Samim tim, epilog meča koji je ostao iza nas je očekivan. Mi se okrećemo borbi za opstanak – istakao je Sesar i nastavio:

-Zvezda i Partizan su drugi svet za sve ekipe u ABA ligi. Radi se o ekipama koja sada očekuju dve jake utakmice u Evroligi, pa je jasno da ne mogu da budu na vrhunskom nivou u narednoj rundi ABA ligi. Mi moramo da budemo srećni što imamo priliku da igramo, radimo i učimo od ljudi i trenera kakvi su Željko Obradović i Duško Ivanović. Dobro je što u sastavu tima imaju vrhunske igrače, jer je to motiv za sve ostale ekipe da rastu i napreduju.

Josip je odgovorio na pitanje novinara da li razlika u klasi može da utiče na opstanak ABA lige:

-To nije pitanje za mene. Iskreno meni je izazov da igram protiv Partizana i Zvezde.

Cibona u narednoj rundi dočekuju Studentski Centar, dok će Partizan u Beogradu igrati protiv MZT-a iz Skoplja.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter