0
Fudbal

FOTO: UEFA Champions League @ChampionsLeague/ Twitter screenshot

LEGENDI I REKORDERU ZABRANJEN ULAZ U UKRAJINU NA 10 GODINA: Zelenski potpisao dekret, Timoščuk okrutno sankcionisan! (FOTO)

Objavljeno: 08.01.23 u 22:12

Deluje da je upliv politike u sport neizbežan…

Legendarni ukrajinski fudbaler, Anatolij Timoščuk, jedan je od retkih javnih ličnost iz ove države koji su odbili da osude rusku intervenciju.

Ukrajina definitvno nije zemlja u kojoj možete imati lično mišljenje, pa će rekorder po broju nastupa za ovaj nacionalni tim biti žestoko sankcionisan. Nakon što je u martu Timoščuk izbrisan iz registra igrača u Fudbalskom savezu uz napomenu da ‘radi sa okupatorima’, sada su usledile nove drastične mere.

Anatolij je nakon starta intervencije odlučio da nastavi život u Rusiji gde radi kao trener u Zenitu iz Sankt Peterburga, pa je iz tog razloga ostao bez trenerske licence u domovini.

Ukrajinski predsednik. Zelenski, potpisao je u nedelju dekret zbog kojeg Timoščuk narednih 10 godina ne može da uđe u svoju zemlju. Zamrznuta mu je sva imovina koju poseduje i nikada neće smeti da se bavi fudbalom u Ukrajini. Anatolij u 144 navrata branio boje ove reprezentacije.

Istaknuti fudbalski as je sa Bajernom iz Minhena osvojio Ligu šampiona, a nastupao još za Šahtjor, Zenit i Kairat.

3
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter