0
Evropske lige

FOTO: FC Barcelona @FCBarcelona/ Twitter

KATALONCI SLAVE DEMBELEA: Francuz presudio Atletiku u Madridu! (VIDEO)

Objavljeno: 08.01.23 u 23:25

Ćavijeva četa odnela trijumf u derbiju!

Fudbaleri Barselone pobedili su Atletiko Madrid na teškom gostovanju na ‘Metropolitano’ stadionu i tako uspeli da se osame na samom vrhu nacionalnog prvenstva. Utakmica u španskoj prestonici završena je minimalnim trijumfom Ćavijevih izabranika 0:1.

Tokom većeg dela utakmice, kao po običaju, Barselona je kontrolisala posed lopte, ali domaći su bili daleko opasniji. Atletiko je uputio čak 20 udaraca ka golu protivnika, ali Mark-Andre Ter Štegen je bio na visini zadatka ove večeri.

Pitanje pobednika rešeno je u 21. minutu meča, kada je retko ko mogao i da nasluti da će pogodak Osmana Dembelea biti jedini na ovom susretu. Francuz je realizivao asistenciju Gavija, a tome je prethodila jedna perfektna akcija. Udarac Dembelea završio je u levom uglu Oblakovog gola.

Sjajne prilike za Atletiko do kraja prvog dela meča nisu realizovali Himenez i Antoan Grizman.

Najbolja šansa na utakmici viđena je u 3. minutu sudijske nadokande, kada je udarac Grizmana sa gol linije skinuo Arauho.

Osim dobrog fudbala i pogotka Dembelea, meč u Madridu je obeležio i konflikt između Stefana Savića i Ferana Toresa, zbog kojeg su oba igrača zaradila crveni karton.

Barselona se pobedom osamila na vrhu tabele LaLige. Katalonci imaju 41 bod,tri više od Real Madrida.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter