0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

GRAFIČAR OTPUTOVAO U TURSKU: ‘Glavni cilj nam je da razvijamo igrače za Zvezdu!’

Objavljeno: 08.01.23 u 22:50

Neđić ne krije zadovoljstvo zbog uspeha u prvom delu sezone!

Nakon sjajne jeseni i zaslužene pauze, fudbaleri Grafičara su otputovali u Tursku, gde će se spremati za nastavak sezone. Šef stručnog štaba razvojnog tima Crvene zvezde – Marko Neđić, izneo je svoja očekivanja pred start priprema.

– Kao što znate, pet naših igrača iz jesenjeg dela sezone su pojačala superligaške klubove, tako da na proleće želimo da nastavimo istim putem, odnosno da razvijemo što više igrača za Crvenu zvezdu, to će nam biti glavni cilj. Naravno, gledaćemo samo sebe i naš razvoj i svaku utakmicu ćemo ići na pobedu. Želimo da budemo u vrhu tabele i nastavimo da igramo dopadljiv fudbal, koji privlači publiku na stadione. Ponavljam, glavni cilj nam je da Grafičar skrene pažnju na sebe, kao filijala koja je izbacila najviše igrača za prvi tim Crvene zvezde – započeo je Neđić.

FOTO: FK Crvena zvezda

Lekarski pregledi su obavljeni 4. i 5. januara, a trener Grafosa je zadovoljan rezultatima svojih izabranika.

– Pregledi su prošli u najboljem redu, pomenuo sam već da nas je napustilo pet fudbalera, ali se isto tako nekolicina igrača iz omladinaca Crvene zvezde i Grafičara priključilo našem timu. Želja nam je da ih afirmišemo i razvijemo na najbolji mogući način. Videćemo kako će se oni uklopiti, ali ne sumnjam u njih i imaju moje poverenje. Naravno, fudbaleri koji su nas iz Omladinske škole pojačali na leto su sada stariji i iskusniji za šest meseci i očekujem da pružaju još bolje partije u prolećnom delu sezone.

Ostao je Grafičar u zimskom prelaznom roku bez velikog broja ključnih fudbalera, ali to Neđić ne vidi kao problem, jer je posao filijale da stvara fudbalere za Crvenu zvezdu.

– Gledaćemo da nadomestimo odlazak okosnice tima, ali imamo olakšavajuću okolnost, jer veliki broj fudbalera želi da dođe u Grafičar, kao filijalu Crvene zvezde. Još je rano pričati o pojačanjima i njihovim imenima. Ponavljam, želimo da razvijemo mlade igrače, koji će krenuti stopama njihovih prethodnika, koji su iz Grafičara pojačavali prvi tim najvećeg kluba u Srbiji. Glavna satisfakcija nam je kada pogledamo veliki broj igrača koji su se afirmisali upravo iza južne tribine stadiona Rajko Mitić. Ne volim da nabrajam i izdvajam fudbalere, ali Đurić je sada u Domžalama, Lazetić u Milanu, Mituljikići, Leković i Mijatović u prvom timu Zvezde, Knežević i Stanković u Napretku, Lazić u Radniku, Ilić u Javoru… To zaista nije mali broj igrača, koji su se veoma mladi, pod našom palicom afirmisali u domaćem i inostranom fudbalu.

Za kraj, Marko Neđić se osvrnuo na ciljeve za prolećni deo sezone.

– Očekivanja su nam uvek najveća, ne gledamo protivnike, već smo usmereni na nas. Gledamo kako da afirmišemo i razvijemo Zvezdinu decu za seniorski fudbal, pošto je većina njih direktno iz kadetskog fudbala došlo kod nas. Nama je najbitniji njihov razvojni put, moramo mnogo da radimo sa njima, da im se posvetimo, kako bi oni pokazali talenat i sve što umeju i uz starije fudbalere, dobili neophodno iskustvo. Pored svega toga, nećemo odstupati od rezultatskih ciljeva, a to je vrh tabele Prve lige Srbije – zaključio je on.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter