0
ATP

FOTO: Twitter/@atptour

NOVAK PROGOVORIO O POVREDI: Izbacio Medvedeva pa otkrio zbog čega je zatražio medicinski tajm-aut!

Objavljeno: 07.01.23 u 13:51

Đoković će u finalu igrati protiv Sebastijana Korde

Uspeo je Novak Đoković da savlada Danila Medvedeva u polufinalu turnira u Adelejdu, čime se plasirao u meč za titulu.

Jedna od situacija koja je obeležila susret jeste povreda zadnje lože srpskog tenisera.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Budući da je meč odigran na Božić, novinar na terenu je Đokoviću čestitao najradosniji praznik na srpskom jeziku.

Odlično ste to izgovorili. Srećan Božić svima koji slave danas i koji ste došli danas da zajedno proslavimo ovaj praznik. Napravili ste sjajnu atmosferu večeras – rekao je Đoković na početku.

Povreda je prosto bila nezaobilazna tema.

Srećom, nije ništa ozbilno. Da jeste, ne bih mogao da nastavim. Pokušao sam da uzmem medicinski tajm-aut, da uzmem lekove i smanjim zapaljenje mišića. Sredio sam se posle nekoliko gemova, zadržao momentum i nisam mu dozvolio da se razmaše. Što sam duže igrao, zadnja loža bi me manje bolela, bila bi više zagrejana. Nadam se da ću biti okej sutra – rekao je Đoković.

Kroz glavu mu je prošao Melburn i nastup na Australijan openu.

Ne mogu da kažem da mi Melburn nije prošao kroz glavu. Ali na terenu ne možete da kalkulićete. U ovoj fazi moje karijere svaki meč mi je važan, i gde god da sam idem na pobedu – rekao je Novak.

Dobio je pitanje koji je trenutak u kom nije dozvolio Medvedevu da ga brejkne i da li je to drugi servis na brejk lopti brzinom od 200km/h?

Stvarno? Iskreno, ne mogu da se setim, ali verujem vam. Ako je to slučaj, onda prihvatam. Sa Danilom nikada nije lako, uvek morate da menjate brzinu, da miksujete, servisi, pozicije prilikom riterna, razmene. Da ga naterate da se ne oseća komotno. Igra mačke i miša je svaki naš meč. Jedan je od najboljih servera među igračima. a napravio je duple greške na dve brejk lopte. Znao sam da u tim momentima će pokušati da odigra nešto više, promenio sam poziciju i uspelo je. Nema pravila, uvek igrate onako kako se osećate na terenu – zaključio je Đoković.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter