0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

DUŠKO IVANOVIĆ: “ Zvezdu sam gledao možda jednom, bio sam iznenađen pozivom „

Objavljeno: 07.01.23 u 17:09

Trener košarkaša Crvene Zvezde govorio je o svom zanatu za magazin „Trener“

Crnogorski stručnjak izjavio je da nije mnogo skautirao „crveno-bele“ prethodnih sezona i da je poziv Nebojše Čovića bilo iznenađenje za njega.

Nisam skenirao Crvenu zvezdu. Poziv је došао iznenada. Možda sam je jednom gledao, slučajno. Pratio sam sve utakmice Evrolige i Evrokupa koje sam mogao dа gledam, pa i Crvenu zvezdu. Štа sam rekao kad sam došao? Ono što sam već govorio. U роčetku za jednog trenera је najbitnije dа ima igrače koji mu veruju. А isto tako trener mora da veruje igračima. To je nešto bezuslovno za dobro funkcionisanje tima. Moji treninzi traju onoliko koliko mislim da je potrebno da bismo postigli određenu formu i da bismo na svakom treningu bili bolji nego na prethodnom. E, sad, da li će to biti sat, dva, tri ili koliko već, to je nebitno. Mi smo profesionalci i imamo jednu želju, jedan cilj i svi na tome radimo. Ne radim više nego što rade ostali ozbiljni i pravi treneri – rekao je Duško Ivanović za magazin „Trener“.

Rekao je da svaki trener mora da veruje u ono što radi i da igrače ne možete da prevarite.

Osetim i danas svaki put kada uđem u neku novu svlačionicu kako me igrači posmatraju, odmeravaju, gledaju šta sam obukao, naročito kada izađemo na parket. Igrači odmah shvate da li trener zna svoj posao ili ne, teško ih je prevariti – dodao je rođeni Bjelopoljac.

Ivanović je tokom karijere sarađivao sa legendarnim trenerom, Aleksandrom Nikolićem, po kome se danas zove Zvezdina hala.

Imao sam sreću da se upoznam i radim sa Aleksandrom Nikolićem dok sam bio asistent Boži Maljkoviću u Splitu, davao mi je savete puno mi je pomogao u trenerskom stvaranju. Ta izreka je njegova, a ja sam je prihvatio, ali i dodao: Igrača treba da boli glava, ali i noge – rekao je trener „crveno-belih„.

VESTI O ZVEZDI

Iako pohvale pljušte sa svih strana, prekaljeni stručnjak ostaje skroman i čvrsto stoji sa obe noge na zemlji.

Mislim da je Zvezda i bez mene veliki klub koji zna šta radi i ima i glavu i rep. Stvarno dajem šansu svima, nije bitno da li je neko domaći igrač ili stranac, važno mi je da je dobar igrač i da odradi maksimalno svaki trening, da vidim kod njega ambiciju i želju da napreduje. Košarka je svuda ista. Za trenera su najbitniji struktura kluba i uslovi koje može da ima. Nije tu razlika u državama, već u klubovima i ljudima koji vode te klubove – zaključio je.

15
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter