0
Evroliga

from left Luca Vildoza, Miroslav Raduljica, John Holland and Branko Lazic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and EA7 Emporio Armani Milan at Aleksandar Nikolic Hall on December 15, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

(POLUVREME) 16 POENA BRUTALNOG PETRUŠEVA: „Crveno-beli“ imaju +5 protiv Valensije!

Objavljeno: 06.01.23 u 21:27

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Valensiji u okviru 17. kola Evrolige

Na startu meča videli smo stabilnu igru obe ekipe, kako u napadu tako i u odbrani. Valensija je povela 13:10 preko Krisa Džounsa i Bojana Dubljevića koji su kombinovali 10 od prvih 13 poena domaće ekipe.

Zvezda je ipak, kao i nebrojano puta ove sezone, „zategla“ odbranu, što je dovelo do brzih poena iz tranzicije Ognjena Dobrića i Filipa Petruševa pa su „crveno-beli“ serijom 10:2 stigli do preokreta i +5 na kraju prve četvrtine (19:24).

Nemanja Nedović podio je trojku na startu druge četvrtine za nejvećih +6 (21:27). Usledilo je nekoliko „smušenih“ napada Zvezde, koje je Valensija uz pomoć brzih 8 poena Harpera uspela da iskoristi i da dođe do +1 (34:33).

VESTI O ZVEZDI:

Holand, koji nije bio zapažen u proteklom periodu, vezao je dve trojke kojima su se gosti odlepili na 34:41. Nakon toga prava majstorija Filipa Petruševa koji još uvek ne zna za promašaj i sada ima 14 poena.

Na minut do kraja poluvremena, trener Crvene zvezde, Duško Ivanović, dobio je tehničku grešku zbog prigovora, a Rivero to koristi sa tri pogođena bacanja i vraća Valensiju ponovo na -1.

Dalibor Ilić, debitant u Evroligi ove sezone, postiže bitne poene i Zvezda ide na odmor sa +5 (42:47).

Filip Petrušev je najefikasniji u redovima gostiju sa 16 poena uz 4 od 5 iz igre i 8 od 8 sa linije penala. Rivero je najbolji pojedinac Valensije sa 9 poena.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter