0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ SA POLA SNAGE DO POLUFINALA: Šapovalov je prošlost, sledeći je Medvedev! (VIDEO)

Objavljeno: 06.01.23 u 13:15

Nova pobeda srpskog asa!

Trenutno ‘peti reket sveta’, Novak Đoković, plasirao se u polufinale ATP turnira u Adelejdu pošto je posle nešto manje od dva sata borbe savladao Denisa Šapovalova sa 2:0 (6:3, 6:4).

Kanađanin je pružio snažan otpor u prvom setu, bez obzira na ubedljiv rezultat kojim je Nole slavio. U nekoliko navrata tokom uvodnih gemova Šapovalov je bio nadomak brejka, ali Đoković je po ko zna koji put dokazao da je najbolji u najtežim trenucima. Srbin je čuvao svoj servis gem, a onda pri rezultatu 4:3 iskoristio pad koncentracije i oduzeo servis protivniku.

Za razliku od prvog seta gde mu je trebalo gotovo celih sat vremena za brejk , Novak je u nastavku u ranoj fazi borbe došao do značajne prednosti. Poveo je sa tada ogromnih 3:1. Ipak, kada je to bilo najmanje očekivano, Kanađanin se probudio i brejkom vratio u meč.

Šapovalov je preokrenuo na 4:3 i vratio nadu u potencijalno izjednačenje. Novak je odmah propustio šansu da na ekspresan način uzvrati brejk, a istu situaciju izgradio je, a ovoga puta i iskoristio, već u narednom servis gemu protivnika.

Delovalo je da Novak igra sa ‘pola snage’, s obzirom da je svaki put kada je bilo važnao ‘dodao gas’ i pokazao zašto je najbolji ikada.

Bio je ovo deveti međusobni susret srpskog i kanadskog tenisera, a Nole je zabeležio osmi trijumf. 

Đoković će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva, koji je bio bolji od sunarodnika Karena Hačanova.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter