6
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ SVE OBJASNIO, A EVO ŠTA JE REKAO O BODIROGI: Još jedno pojačanje bilo je blizu potpisa!

Objavljeno: 06.01.23 u 10:19

Situacija koja je zaintrigirala celu Evropu!

Evroliga je ‘udarila’ zabranu Zvezdi da do kraja februara ne može nikoga da registruje. Crvena zvezda na čelu sa Čovićem odmah je krenula u protiv udar, kako bi opovrgnula ovu odluku disciplinske komisije. Nebojša Čović je u razgovoru za Pink objasnio kakva je trenutna situacija i šta se tačno dešava.

‘Nije samo Kampaco, ima tu još više igrača. Bio je u opticaju i Polonara. U svakom slučaju, videćemo. Nemam mi razloga da očajavamo, mi smo i bez Kampaca napravili ove rezultate. Ja sam znao da će doći do ovoga, imajući u vidu da mi godinama unazad imamo sudare sa „trofejnima“ koji bi po svaku cenu i na neki način da se dokopaju prvih mesta. To se sve pretvorilo u jednu ružnu i odvratnu priču.’ – rekao je Čović i odmah nastavio:

FOTO: KK Crvena zvezda

‘Stalno pokušavaju da se Zvezda sruši, da smo mi državni projekat. A onda predsednik države izađe i kaže da je država pokrila 4/5 njihovog budžeta. I sad, sezona 2021/22, mi osvajamo triplu krunu i ulazimo u finansijske probleme. Priznaćete da je to nehigijenski pristup prema Zvezdi. Nemamo automobile, osiguranja, da pravimo dilove sa državom… Znam ja da oni imaju svoje histerike preko SOS kanala, čudno mi je kako ih uopšte puštaju da pričaju.’ – reči su prvog čoveka Crvena zvezda. Situacija je dosta složena:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

‘Mi svaka četiri meseca potpisujemo deklaraciju EL i dajete izjavu da li dugujete ili ne. Rekli smo da ne dugujemo iz prostog razloga što su napravljeni određeni dogovori. E sad, napravljeni su dogovori da do kraja juula prošle godine izmirimo obaveze. Pretežno prema igračima i nešto prema treneru Dejanu Radonjiću. Nismo uspeli da izmirimo do kraja jula, jer taj dogovor nije ispoštovan. Mi smo poslali deklaraciju, potpisali, nažalost nismo izmirili do kraja jula. Pojavio se Volters, kad će biti pare – izmirili smo! Holins, kad će biti pare – izmirili smo. Onda se odjednom , kao i 2017. pojavio Dejan Radonjić. Interesantno je da ELPA kreće da šuška okolo, špijunira, da pita igrače koliko vam duguju, ovako ili onako. Ja sam im vrlo zahvalan na saopštenju oko Kampaca, oni treba da zaštite igrače.’ – kazao je Čović da bi odmah potom nastavio:

FOTO: KK Crvena zvezda Merdianbet

‘Onda se pojavljuje nešto što nije uobičajeno u Evroligi, a to je BAT. To je FIBA, pojavljuje se Radanov. sa 100.000 evra koliko se duguje. A znate li koliko slučajeva ima, da se duguje, između ostalog i Partizanov. Sve počinje da se ubrzava, promena trenera u Zvezdi olako shvaćena. Oni kažu „mi ćemo to da išamaramo.“ Mi ulazimo iz prve u petu, dođe Duško Ivanović, pokrenemo strukturu, napravi čovek 10-0, tad počinje da se shvata ozbiljno. Maksimalno ozbiljno počinju da shvataju kad smo ih išamarali u ABA, a onda kreće ekstremna ozbiljnost kada smo ih 8. decembra pobedili u prvoj istorijskoj utakmici Zvezde i Partizana u Evroligi gde smo ih pobedili. Tad kreće igranka i napad. Pojavljuje se Kampaco. Onda stepen ugroženosti i kod pojedinih španskih klubova. Kako mi to možemo da dovedemo? I umesto da se dozvoli Kampaco, onda se pravi ovakav slučaj. Mi jesmo u prekršaju, ali smo se obavezali da ćemo vratiti. Svi naši dugovi prema igračima i trenerima su pokriveni sporazuma. Tu piše da ćemo sve izmiriti do kraja prošle godone. I sve obaveze izmirujemo sa 30. decembrom 2022. godine.’

Filip Petrusev i Sasha Vezenkov i Benjamin Bentil Evroliga, Olimpijakos – Crvena Zvezda, 22.12.2022. foto: STARSPORT

Na samom kraju, Čović je objasnio u čemu je zapravo problem!

‘Po nama ništa nije više problem. Neuobičajena kazna za Zvezdu, sa sprečavanjem mogućnosti registracije novih igrača. Doživljaj njihov je ovakav verovatno: „Oni su doveli Ivanovića, Vidloza je došao ranije… Eto, prevarili smo se što smo pustili da dovedu Ivanovića.“ Kao da neko ne želi da Zvezda bude u TOP 8. U prethodnim sezonama u ABA svašta je rađeno od naših rivala, ali se nije uspelo. Ove godine su dobili 500.000 o države da plate u EL. Sad kreće priča dalje. Kako preskočiti Zvezdu koja je neprekidna u EL i doći do licence da se Zvezda grune u stranu. Zato se prezentuje priča o Areni i ambijentu.

from left Luca Vildoza, Miroslav Raduljica, John Holland and Branko Lazic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and EA7 Emporio Armani Milan at Aleksandar Nikolic Hall on December 15, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ja sam malopre rekao. Nemojte da napadate Bodirogu, on je korektan i profesionalan čovek, profesionalno je odradio posao u dogovoru sa Zvezdom. Njegove mogućnosti su određene. Što se tiče Bodirtoge, mi smo imali nekoliko konstruktivnih razgovora. Veoma korektan i profesionalan odnos od strane njega, bez obzira na to što smo imali određenih problema ranije. Bodriroga je rekao da treba registrovati Kampaca, Glikman je rekao da nije primereno da se menadžmet lige meša u nezavisna tela. Biće interesntni susreti kad se budemo gledali u lice. Da li će sledeći korak Zvezde biti Lozana, videćemo. Na kraju krajeva, 28. februar nije daleko. Ima šta da se igra. ABA liga i Kup.’ – zaključio je Čović.

Crvena zvezda večeras gostuje ekipi Valensije, a meč počinje od 20.30h.

21
23

6 Komentara

  1. Nema veze, istrpećemo ove godine štošta, dogodine uz ovaj kadar, Teodosića i jednog vrsnog centra porazbijati sve i doći gde treba da se bude, fajnal-for,a tamo…

    11
    10
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter