0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OBRADOVIĆ HVALI OBRADOVIĆA: „Izuzetna je čast što mogu da se takmičim protiv najboljeg svih vremena!“

Objavljeno: 05.01.23 u 15:24

Imao je samo lepe reči za starijeg kolegu.

Košarkaši Partizana dočekaće ekipu Monaka u 17. kolu Evrolige, a taj susret na programu je u četvrtak od 21 čas. Povodom toga, opširan intervju za Mozzart Sport dao je trener francuskog tima Saša Obradović, koji je istakao da je teško skautirati Partizan.

Teško je skautirati ekipu koja ima ne znam ni ja koliko sistema (smeh). Sećam se kroz moju igračku karijeru i saradnju sa Željkom koliko si morao da budeš fokusiran u tih mesec dana kako bi sve naučio. Nisu samo stranci ono što čini Partizan, to je pre svega dobra timska igra. Mi smo se fokusirali na glavne karakteristike svakog igrača. Znamo koje su glavne stvari, ali u odnosu na nepredvidljivost trenera možda može da se očekuje i nešto drugačija napadačka igra – počeo je Saša Obradović, a potom je istakao i da mu je čast što će moći da se nadmeće sa Željkom.

– Izuzetna mi je čast što ću moći da se takmičim protiv najboljeg svih vremena i trenera čije će poduhvate kroz karijeru teško ko dostići.

Head coach Zeljko Obradovic (C) speaks with his players during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Zadar at Stark Arena on January 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Evroliga je ove godine izuzetno izjednačena, a Obradović ističe da je pozicija i za Partizan i za njegov Monako mogla biti drugačija.

Konkretno, pozicija na tabeli mogla je da bude drugačija i za nas i za Partizan. Oni su na ne baš najbolji način izgubili neke utakmice, da se izrazim malo grublje. Samim tim u odnosu na način na koji su igrali imaju razlog da se nadaju da sada ovde to može da se popravi, pogotovo gledajući perspektivu da svako svakog može da pobedi. Ali, u tome je draž ove lige, vidite i sami kakav je odnos timova na tabeli.

VESTI O PARTIZANU:

Obradović je pričao i o dolasku Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu, a istakao je i da je dobro što postoji veliko interesovanje za košarku u Srbiji.

Možda sada neke stvari mogu da idu na štetu Crvenoj zvezdi. Iskreno, ne znam koliko je sada realno sve ovo što se dešava sa Kampacom, možda to sada poremeti neke planove. I dalje je to ekipa koja može svakom da pravi probleme, verujem da će doći do momenta kada će moći da konkuriše za plej-of. Verovatno bih bio srećniji da sam mogao da dovedem Kampaca i sve ostalo… Momenat se menja. Interesovanje za košarku u Srbiji, ne samo za Zvezdu i Partizan, već i reprezentaciju koja uvek treba da ima najbolje igrače na raspolaganju i da se gaji kult, je ogromno i treba da se održi nivo. Dobro je da postoji veliko interesovanje, dobro je da gledamo najbolju košarku i ekipe, sa najboljim trenerima i rosterima, to je ono što su svi iščekivali ovde.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter