0
Extreme

Foto: BSS

SPREMA SE SPEKTAKL: Janićijević i Veidman najavile beskompromisnu borbu na Zlatiboru! (FOTO)

Objavljeno: 04.01.23 u 19:00

Čekaju nas sjajni dueli na najlepšoj planini Srbije

Do poslednjeg gonga, svaki atom snage uložiće u trijumf. Jednoglasno, kratko i jasno nakon zvaničnog merenja bokserki i boksera profi boks spektakla koji nas očekuje 5. januara 2023. u hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor sa početkom od 18 časova najavile su beskompromisnu borbu reprezentativka Srbije u olimpijskom boksu Jelena Janićijević i šampionka Nemačke Sara Veidman.

Glavni meč večeri za novog ženskog šampiona Evrope u poluvelter kategoriji do 63 kg boksovaće Janićijevićeva koja je protekle takmičarske godine iskovala Srbiji prvu medalju u istoriji kada su u pitanju evropski odnosno svetski šampionati u ženskom olimpijskom boksu. Do sada je boksovala sedam profi susreta, sve u inostranstvu, aktuelna je šampionka Starog kontinenta (EBU evropska titula) i trenutno je četvrta na svetu.

Foto: BSS

U prvom profi boks meču pred domaćom publikom Jelenu očekuju sudar sa šampionkom Nemačke Sarom Veidman, a šampionski pojas osvojen na srpskoj planinskoj lepotici doneće i ulazak na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta u profi boksu Irkinje Keti Tejlor.
Zvanično merenje bokserki i boksera za ovaj boks spektakl održano je u sredu 04. januara 2023. sa početkom od 12:00 časova u lobiju hotela “Zlatibor”.
U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri 5. januara 2023. boksovće finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu:
Antonio Biset (Kuba) vs Igor Rogić – poluvelter
Aleksa Marković vs Josif Bijelić – lakoteška
Nenad Jovanović vs Vladimir Gubaš – polusrednja
Nikolina Gajić vs Aleksandra Rapajić – polusrednja

Foto: BSS

Spektakl od pet profi mečeva, u organizaciji Balkan Boxinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta biće prenošen u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight za ceo region. U zabavnom programu u sportskoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor nastupiće Teodora Džehverović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter