3
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda Merdianbet

CRVENO-BELI UPUTILI HITAN ZAHTEV DIREKTORU I PREDSEDNIKU EVROLIGE: ‘Očekujemo brzu i pozitivnu reakciju Maršala Glikmana i Dejana Bodiroge!’

Objavljeno: 04.01.23 u 20:20

Saopštenje srpskog šampiona prenosimo u celosti i bez izmena.

-KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je klub odmah nakon dostavljanja odluke od strane finansijskog panela EL i izrečene kazna (po kojoj naš klub nema pravo da registruje nove igrače do 28.02.2023.godine), uputio hitan zahtev izvršnom direktoru Evrolige (CEO) Maršalu Glikmanu, kao jednu od svojih pravnih mogućnosti, da iskoristi svoje pravo i ovlašćenje, i suspenduje odluku finansijskog panela po osnovu člana 20 F Evroliginog Disciplinskog pravilnika!

KK Crvena zvezda je ispunio sve finansijske obaveze i zahteve EL, o čemu je u potpunosti informisan i obavešten i sam Maršal Glikman, koji se u javnosti istovetno izrazio. Zato sada sada očekujemo pozitivnu i brzu odluku od strane privremenog CEO Evrolige!

O svim koracima koje kao klub činimo, u svemu je u potpunosti informisan i privremeni predsednik Evrolige Dejan Bodiroga.

Izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju. Prilikom odredjivanja kazne, finansijski panel je imao veoma široku i gradativnu selekciju sankcija i odabrao je najstrožiju, koja u potpunosti ne odgovara činjeničnom stanju!

Bilo koja druga sankcija bi postigla svrhu kažnjavanja administrativnog prekršaja, a svrha kažnjavanja je ispunjenje finansijskih obaveza, što je KK Crvena zvezda svakako ispunila!

KK Crvena zvezda Meridianebt bio bi apsolutno iznenađen izostankom brze i pozitivne reakcije Maršala Glikmana i Dejana Bodiroge. – navodi se na zvaničnom sajtu KK Crvena zvezda Meridianbet.

 

5
3

3 Komentara

  1. CoFke zaboravio kada je za skidanje sakoa Vujosevicu izricao drasticne kazne, i kazne na kaznu… Sta reci jednom KOMUNISTA, UVEK KOMUNISTA….. Misli da moze da radi kako hoce.

    12
    1
    Odgovori
  2. Ako je CZ zgresila, onda se ne pise zahtev, jer ovo nije drzava sa SNS na celu, vec adresirati kao molbu.. Drugo, ovo je prilika da CZ razmisli(citaj Covic) o svom bahacenju poslednjih godina u domacoj ligi…I trece, nije pametno odmah se pozivati na Bodirogu.. On treba da se bori za krupnije stvari a ne za sporne odluke, ili necije nakaradno tumacenje propisa.

    11
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter