0
Domaći fudbal

Crvena Zvezda's Stefan Mitrovic (R) celebrates goal with Strahinja Erakovic (L) during UEFA Europa League, group H football match between Crvena Zvezda and Ferencvaros

UEFA IZDVOJILA 40 IGRAČA NA KOJE TREBA OBRATITI PAŽNJU: Tu je i jedan Zvezdin fudbaler!

Objavljeno: 03.01.23 u 10:07

Veliko priznanje za njega!

Evropska fudbalska federacija, UEFA, izabrala je 40 mladih i perspektivnih fudbalera na koje treba obratiti pažnju u 2023. godini.

Uslovi koje igrač mora ispuniti jeste da nastupa u Evropi i da nema preko 21 godinu. Prethodnih godina na ovoj listi nalazili su se momci kao što su Rodrigo, Musijala, Haland, Belingem, itd.

Zanimljivo, ove godine našlo se mesto i za jednog Zvezdinog talentaStrahinju Erakovića.

Nametnuo se kao prvi štoper Zvezde u prošloj sezoni kada je klub osvojio drugu uzastopnu duplu krunu. Bio je deo reprezentacije Srbije koja se plasirala u Ligu A Lige nacija, kao i u timu za Svetsko prvenstvo u Kataru. – stoji u opisu UEFA, kojim se želeo predstaviti Eraković.

Strahinja Erakovic Crvena Zvezda – Trabzonspor, Europa League, Liga Evrope, 27.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prema proceni uglednog Transfermarkta, mladi srpski štoper je trenutno sa vrednošću od sedam miliona evra drugi najskuplji igrač Mozzart Bet Superlige Srbije. Ispred njega nalazi se samo jedan igrač i to njegov saigrač – Mirko Ivanić.

Na ovoj listi svoje mesto našao je i Miloš Kerkez, momak rođen u Vrbasu koji se odlučio da nastupa za reprezentaciju Mađarske.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter