0
Košarka

(190914) -- BEIJING, Sept. 14, 2019 (Xinhua) -- Donovan Mitchell (2nd L) of the United States puts the ball on the court after the Classification Games 7-8 between the United States and Poland at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, on Sept. 14, 2019. (Xinhua/Meng Yongmin)

TRINAESTI PIK NOSI POSEBNU SIMBOLIKU: Prvo Kobi i Buker, a sada i Donovan Mičel! (VIDEO)

Objavljeno: 03.01.23 u 13:12

Bio je neverovatan.

U noći između ponedeljka i utorka, zablistao je bek Klivlenda Donovan Mičel, koji je Čikagu ubacio čak 71 poen. On se ovim učinkom našao u društvu legendarnog Kobija Brajanta, kao i košarkaša Finiksa Devina Bukera, jedinih igrača koji su postigli 70 ili više poena u 21. veku.

Ipak, ovo nije jedina stvar koja povezuje trojicu košarkaša. Još bizarnije je to, da su svi bili birani sa 13. pozicije na draftu.

Prvi je izabran Brajant, davne 1996. od strane Šarlota, ali je odmah prosleđen u Lejkersu, u trejdu u kome se našao i Vlade Divac. Potom je Buker izabran od strane Finiksa 2015. godine, dok je Donovana Mičela izabrao Denver dve godine kasnije.

Mičel je učinkom od sinoć, postao sedmi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao najmanje 70 poena, a prvi koji je to učinio uz dabl-dabl, jer je upisao i 11 asistencija.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter