0
Ostali sportovi

Branislav Mitrovic Srbija - Francuska, vaterpolo turnir, 6.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

SRBIJA SRUŠILA AMERIKU NAKON PETERACA: Heroj Mitrović pokazao kako se brani!

Objavljeno: 03.01.23 u 14:14

Bio je fantastičan.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Ameriku posle izvođenja peteraca 14:11 (2:4, 1:1, 6:5, 2:1 – 3:0). Sa dve pobede i dva poraza naša reprezentacija je završila takmičenje u Dalasu. Konačan plasman biće poznat posle susreta Amerikanaca i Španaca u noći između utorka i srede.

Veliko veče je imao Branislav Mitrović. Iskusni golman je tokom čitavog meča branio odlično, imao nekoliko briljantnih odbrana od kojih ističemo dva odbranjena peterca i neutralisan zicer domaćina u poslednjem napadu sa igračem više. To nije sve, prilikom izvođenja peteraca Mitrović je odbranio sva tri američka šuta, pa su, posle prečke Radulović, a golovi Stojanovića, Vučinića i Martinovića bili dovoljni za pobedu.

Srbija je, utisak je, iz utakmice u utakmicu igrala sve bolje, mada je bilo primetno da je umor činio svoje. I ovoga puta nije bilo u sastavu povređenog Rašovića.

U prvoj četvrtini Amerikanci su brzo poveli 2:0. Na scenu su zatim bili efikasni Radulović i Vučinić da bi domaćin do prvog odmora još dva puta pogodio mrežu Mitrovića. Drugih osam minuta tvrdi, teški za obe ekipe. Sjajno je Jakšić asistirao Laziću za smanjenje rezultata 3:4 ali je domaćin sačuvao dva gola viška preko spretnog Abramsona. U ovom delu je Mitrović odbranio peterac Bovenu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U prve dve četvrtine osam golova a samo u trećoj ih je bilo čak 11. Stojanović je prvi pogodio, zatim mu je poništen pogodak (nije se videlo zašto), da bi Martinović izjednačio. Krenula je igra gol za gol. U jednom momentu Amerikancu su ponovo imalu plus dva 10:8 ali je pred sam zvuk sirene za kraj trećeg dela, iz peterca smanjio Jakšić.

Prelepom parabolom je Drašović, odmah, u završnom delu izjednačio. Usledila je još jedna sjajna odbrana peterca od strane Mitrovića. Amerikanci su imali četiri a Srbija jedan kazneni udarac sa oet metara. Domaćin je golom posle greške srpske odbrane poveo 11:10. Izjednačenje je doneo Ubović na odlično dodavanje Stojanovića 65 sekundi pre kraja. Imali su domaćini u poslednjem napadu igrača više, sjajno je reagovao Mitrović na udarac Haloka. Svoj poslednji napad Srbija je završila prečkom koju je pogodio Stojanović.

Tako se došlo do opisanih peteraca.

Srbija je tokom igre imala šut 29-14, igrača više 10-3, peterce 1-1. Sa druge strane Amerikanci šut 34-11, igrača više 13-6, peterce 4-2.

Srbija: Filipović, Radulović 1, Pljevančić, Ranđelović 1, Lazić 1, Martinović 2, Drašović 2, Jakšić 2, Janković, Ubović 1, Stojanović 2, Vučinić 2, Mitrović,

SAD: Holand, Dod, Vavić, Abramson 2, Vudhed, Kupido, Halok 2, Vudhed, Boven 2, Stivenson 2, Erhard, Irving 1, Farmer 2, Tarner.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter